Τη δυναμική του εξαγωγική πορεία συνεχίζει το ελληνικό ακτινίδιο, το οποίο επιβεβαιώνοντας τη φήμη του, στοχεύει τώρα και στις αγορές του Βιετνάμ.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, αυτή την περίοδο σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Φρούτων και Λαχανικών Incofruit Hellas, στη χώρα μας  βρίσκονται επιθεωρητές από το Βιετνάμ, οι οποίοι ελέγχουν καλλιέργειες και τυποποιητήρια ακτινιδίων, προκειμένου να προσωρήσει και η υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ακτινίδιο: «Σπάει ταμεία» στην ινδική αγορά

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής ότι η εξωστρέφεια του τομέα των φρούτων και λαχανικών αποτελεί προτεραιότητα μας, υποβλήθηκε αίτημα της χώρας μας για έγκριση εισαγωγής ακτινιδίων μεταξύ άλλων χωρών και στην αγορά του Βιετνάμ», εξηγεί ο ειδικός σύμβουλος του Incofruit Hellas Γιώργος Πολυχρονάκης.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τους εξαγωγείς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Βιετνάμ, σε συνέχεια διαπραγματεύσεων απέστειλαν κλιμάκιο επιθεωρητών στην χώρας μας, που συνοδευόμενο από αντίστοιχο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ επιθεωρεί αυτές τις ημέρες καλλιέργειες και εγκαταστάσεις τυποποίησης-συσκευασίας και εξαγωγής ακτινιδίων και μετά την επιστροφή των επιθεωρητών αναμένεται η υπογραφή διμερούς φυτουγειονομικού πρωτοκόλλου για εξαγωγής ελληνικών ακτινιδίων στο Βιετνάμ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ και η Βραζιλία, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, αποτελούν τις πρώτες αγορές, στις οποίες από τη νέα σεζόν 2023/24 θα ταξιδέψει το ελληνικό ακτινίδιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO