Το σούπερ γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα Αλεξέι Μορντάσοφ, αξίας 500 εκατ. δολαρίων, κατευθύνεται προς τη Ρωσία, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο που περιηγείται τους ωκεανούς, στην προσπάθεια να αποφύγει τις κυρώσεις της Δύσης που έχουν οδηγήσει οδήγησαν στην κατάσχεση περισσότερων από δώδεκα άλλων σκαφών.

Σούπερ γιοτ: Στα ύψη η ζήτηση

Άλλαξε προορισμό προς το Βλαδιβοστόκ στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία που συγκεντρώνει το Bloomberg. Το σκάφος είχε περάσει περίπου οκτώ μήνες στο «σκοτάδι» πριν μεταδώσει ξανά το σήμα του στις 12 Ιουνίου, κοντά στην Ινδονησία.

Το «Nord», μήκους 142 μέτρων, ένα από τα πιο πολυτελή σκάφη στον κόσμο, το οποίο κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία Lürssen και διαθέτει δύο ελικοδρόμια, κινηματογράφο και 20 πολυτελείς καμπίνες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μορντάσοφ, ο έκτος πλουσιότερος πολίτης της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος μέτοχος της χαλυβουργίας Severstal PJSC, παρευρέθηκε στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.

Το Nord έκλεισε τον αναμεταδότη του στις 26 Οκτωβρίου αφού τράβηξε την προσοχή χαράσσοντας πορεία για το Κέιπ Τάουν. Το σούπερ γιοτ, που διαθέτει δύο ελικοδρόμια και 20 πολυτελείς καμπίνες, έχει αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της Δύσης να καταστείλει τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους.

Εκπρόσωπος του Μορντάσοφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις του Nord.

Σημειώνεται πως κρατικές αρχές από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, μέχρι και τα νησιά Φίτζι, έχουν κατασχέσει γιοτ που συνδέονται με ολιγάρχες οι οποίοι έχουν δεχθεί κυρίως κυρώσεις επειδή συνδέονται με τον Πούτιν. Με τον τρόπο αυτόν η Δύση θεωρεί ότι μπορεί να ασκήσει πιέσεις στον ρώσο πρόεδρο.

Πριν από λίγους μήνες ο Μορντάσοφ «έχασε» ένα από τα μικρότερα σκάφη του, το «Lady M», αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατασχέθηκε από την ιταλική αστυνομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση