Ολοένα και πιο σίγουρος ότι κέρδισε τον «πόλεμο» για την αγορα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτοπίζοντας την αντίπαλη προσφορά από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμι Ράτκλιφ, εμφανίζεται ο Σεΐχης του Κατάρ, Τζάσιμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι.

Όσοι βρίσκονται εντός του στενού κύκλου της κοινοπραξίας από το Κατάρ, έχουν αρχίσει πλέον να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την εξαγορά και πιστεύουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου για τις επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αποκλειστικές συζητήσεις με τον σεΐχη του Κατάρ για την εξαγορά των 6 δισ. δολ.

Η εναλλακτική

Με την επίσημη διαδικασία πώλησης να πλησιάζει στον όγδοο μήνα της, οι Γκλέιζερς θα μπορούσαν να πάρουν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής και να διατηρήσουν τον σύλλογο της αγγλικής Premier League, δεχόμενοι κεφάλαια από το εξωτερικό, μέσω επενδυτών που θα χρηματοδοτούσαν την ανακαίνιση του σταδίου Old Traford, καθώς και των προπονητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο παραμένει ως το πιο αδύναμο σενάριο.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν άνοδο έως και 8,3% την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη και αυξήθηκαν περίπου κατά 90% από τότε που οι Γκλέιζερς ξεκίνησαν την διαδικασία πώλησης του συλλόγου, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Η πλευρά Ράτκλιφ

Ο Ράτκλιφ  από την πελευρά του έχει ισχυρούς «συμπαίκτες», συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, JPMorgan, Rothschild και Bank of America, που έχουν συμφωνήσει να χρηματοδοτήσουν μέρος της εξαγοράς.

Η προσφορά του Κατάρ αντιμετωπίζεται επί του παρόντος από τους Γκλέιζερ πιο ευνοϊκά από μια προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου. Η προσφορά του Ράτκλιφ προβλέπει ότι οι Γκλέιζερ θα διατηρήσουν κάποιο ποσοστό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι