Για τρίτη νύχτα συνεχίστηκαν οι ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας μετά τη δολοφονία του 17χρονου εφήβου από πυρά αστυνομικού στην Ναντέρ. Η πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων υπό τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θα αναπτυχθούν τεθωρακισμένα οχήματα για την αντιμετώπιση των επεισοδίων σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας που ενδέχεται να ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με την τοπική κατάσταση» απαγορεύτηκαν.

Γαλλία: Οι αρχές σκληραίνουν τη στάση τους στους διαδηλωτές μετά την τρίτη νύχτα βίας [videos]

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους περιφερειάρχες να διακόψουν την κυκλοφορία των λεωφορείων από τις 21:00 το βράδυ σε όλη τη χώρα και «να λαμβάνουν συστηματικά εντολές απαγόρευσης πώλησης και μεταφοράς» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, οξέων και εύφλεκτων/χημικών προϊόντων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντου-Ρον απαγόρευσε οποιαδήποτε διαδήλωση στο κέντρο της Μασσαλίας την Παρασκευή. Το Reuters αναφέρει ότι όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μασσαλία θα σταματήσουν επίσης από τις 19:00 τοπική ώρα.

Στο στόχαστρο εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ

Στο εμπορικό κέντρο Chatelet Les Halles στο κέντρο του Παρισιού, έγινε διάρρηξη ενός καταστήματος παπουτσιών Nike και αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν αφού έσπασαν βιτρίνες κατά μήκος της παρακείμενης εμπορικής οδού Rue de Rivoli, ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού.

Στο κέντρο του Παρισιού, τα καταστήματα Nike και Zara υπέστησαν βανδαλισμούς και λεηλατήθηκαν, ανέφερε η Le Monde, με 14 συλλήψεις. Επιπλέον συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από θραύση βιτρινών κατά μήκος της διάσημης εμπορικής οδού rue de Rivoli.

Στο Montreuil, ένα ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, εκατοντάδες νεαροί επιτέθηκαν σε καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός φαρμακείου και ενός McDonald’s, ενώ κάδοι πυρπολήθηκαν έξω από το δημαρχείο. Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα ως απάντηση.

Πηγή δήλωσε στο Reuters ότι πολλά σούπερ μάρκετ Casino λεηλατήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στη Γενεύη, το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα τόνισε τη σημασία της ειρηνικής διαμαρτυρίας και προέτρεψε τις γαλλικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η χρήση βίας από την αστυνομία είναι νόμιμη, αναλογική και δεν σκιάζεται από διακρίσεις.

«Είναι μια στιγμή για τη χώρα να αντιμετωπίσει σοβαρά τα βαθιά ζητήματα του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στην επιβολή του νόμου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Ravina Shamdasan

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα