Στην απόλυση 20 σχολιαστών και αναλυτών προχώρησε την Παρασκευή το ESPN, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι περικοπές περιλαμβάνουν τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και νυν αναλυτή παιχνιδιών Τζεφ Βαν Γκούντι και τον πρώην παίκτη του NBA και αναλυτή Τζέιλεν Ρόουζ.

Disney: Η αύξηση της τιμής για τις συνδρομές περιόρισε τις απώλειες

Ο Βαν Γκάντι εργάζεται στο ESPN για 16 χρόνια και έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση για την αίσθηση του χιούμορ του, ενώ ο Ρόουζ λαμβάνει μέρος στην εκπομπή του ESPN και του ABC, NBA Countdown, από το 2012.

Εξοικονόμηση κόστους

«Δεδομένου του τρέχοντος περιβάλλοντος, το ESPN έκρινε ότι είναι απαραίτητο να προσδιορίσει ορισμένες πρόσθετες εξοικονομήσεις κόστους στον τομέα των μισθών των σχολιαστών και αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει», ανέφερε το ESPN σε ανακοίνωση.

«Αυτή η κίνηση θα περιλαμβάνει έναν μικρό αριθμό θέσεων εργασίας βραχυπρόθεσμα και μια συνεχή εστίαση στη διαχείριση του κόστους όταν διαπραγματευόμαστε τις μεμονωμένες ανανεώσεις συμβάσεων τους επόμενους μήνες. Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις, που βασίζονται περισσότερο στη συνολική αποτελεσματικότητα παρά στην αξία, θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους και να διασφαλίσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη», προσθέτει το δίκτυο.

Οι περικοπές αποτελούν μέρος των προσπαθειών του ESPN να επιτύχει τους οικονομικούς του στόχους για το 2023 και μετά. Η στόχευση εργαζομένων on-air με μεγάλους μισθούς θα επιτρέψει στο ESPN να διατηρήσει περισσότερους υπαλλήλους σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Η Disney, η οποία κατέχει την πλειοψηφία του ESPN, ολοκλήρωσε πρόσφατα τους δικούς της γύρους απολύσεων που ανέρχονται σε 7.000 υπαλλήλους. Ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης μειώνει το κόστος για να ενισχύσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Η Disney μπορεί να χρειαστεί τα μετρητά εάν επιλέξει να αποκτήσει το μειοψηφικό μερίδιο της Comcast στο Hulu – μια συμφωνία με επιλογή ενεργοποίησης μέχρι τις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport