Με… χαμηλές πτήσεις ξεκίνησε η πορεία της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων «Elemental» της Pixar, η οποία έκανε ντεμπούτο το Σαββατοκύριακο με πωλήσεις εισιτηρίων αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε Καναδά και ΗΠΑ, ποσό πολύ χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Τουρκία – Startup του gaming απογείωσε την αξία της στα 2,75 δισ. δολ.

Όπως σημειώνει το Reuters μάλιστα, πρόκειται για μια από τις χειρότερες πρεμιέρες ταινιών κινουμένων σχεδίων της Pixar, που έχει δημιουργήσει κλασικές επιτυχίες όπως το «Toy Story» και το «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Το Elemental

Εάν προστεθούν οι εισπράξεις ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων από το εξωτερικό, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η Disney. Πάντως η αρχή έγινε σε μόλις τρεις μεγάλες διεθνείς αγορές, ενώ σταδιακά, τις επόμενες εβδομάδες, θα προστεθούν και άλλες.

Η Pixar επιδιώκει να ανακάμψει μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ταινίας «Lightyear» του 2022, που αποτελούσε την ιστορία καταγωγής του ήρωα του Toy Story Buzz Lightyear. Η ταινία απέφερε 226,7 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, ποσό πολύ χαμηλότερο του 1 δισ. δολαρίων του Toy Story 4, το 2019.

Απολύσεις

Στο μεταξύ, ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός του Lightyear περιλαμβάνονται στο κύμα απολύσεων που πραγματοποίησε η Disney τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο του οποίου έχασαν τη δουλειά τους 7.000 άνθρωποι.

Η υπόθεση

Το Elemental διαδραματίζεται στην Element City, όπου οι χαρακτήρες της Φωτιάς, του Νερού, της Γης και του Αέρα ζουν μαζί.

Η ιδέα για μια απροσδόκητη φιλία μεταξύ της Φωτιάς και του Νερού προέρχεται  από τη σχέση του σκηνοθέτη Peter Sohn με την ιταλοαμερικανίδα σύζυγό του, την οποία αρχικά έκρυψε από τους γονείς του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus