Στους bons viveurs είναι γνωστό για το θρυλικό του μπαρ. Σε αρχιτέκτονες, για την ολυμπιακών διαστάσεων εξωτερική πισίνα του στην άκρη του Canale di San Giorgio Maggiore, προφανώς αποτέλεσμα σύγχυσης μεταξύ ποδιών και μέτρων κατά την κατασκευή.

Πλέον, το Belmond Hotel Cipriani γίνεται γνωστό στους λάτρεις των ταξιδιών και των ιδιαίτερων –όχι απαραίτητα ακριβότερων- ξενοδοχείων για την πρωτιά που κατέκτησε στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, που καταρτίζει η γαλλική εταιρεία La Liste.

Τουρισμός: «Δεν πέφτει καρφίτσα» στα ξενοδοχεία της Αθήνας [Γραφήματα]

Το 94 δωματίων ξενοδοχείο στη Βενετία άνοιξε τις πόρτες του τη δεκαετία του 1950 από τον Bellini, ο οποίος δημιούργησε και το περίφημο κοκτέιλ, γνωστό με το όνομά του.

Η κατάταξή του, με βάση αξιολογήσεις πελατών σε ιστότοπους κρατήσεων, δημοσιευμένες κριτικές σε ταξιδιωτικά περιοδικά, παγκόσμια και τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και άλλους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Η Helene Pietrini, διευθύνουσα σύμβουλος της La Liste, σχολίασε ότι οι άνθρωποι λατρεύουν να εμπνέονται από ξενοδοχεία που ταξινομούνται ως τα καλύτερα και τα πιο ιδιαίτερα στον κόσμο. «Θέλουν να δουν μια μεγαλύτερη λίστα με υπέροχα μέρη για να επισκεφθούν, όχι, όμως, πάντα τα πιο ακριβά», τόνισε.

Βιωσιμότητα και μοναδικότητα

Όπως διαπίστωσε κατά την κατάρτιση της λίστας από τις αξιολογήσεις πελατών, η βιωσιμότητα και η μοναδικότητα είναι πιο σημαντικές για ορισμένους καταναλωτές από την πολυτέλεια και αυτό είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο ορισμένα συγκεκριμένα ξενοδοχεία αποσύρονται.

«Τσαλακώνεται» η πολυτέλεια

Τα ξενοδοχεία που επιλέχθηκαν από τη La Liste «τσαλακώνουν» σε μεγάλο βαθμό την πολυτέλεια, με τουλάχιστον 80 ακίνητα της επωνυμίας Four Seasons να εμφανίζονται στα κορυφαία 1.600.

Τα περισσότερα βρίσκονται στις ΗΠΑ και ακολουθούν η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Peninsula Chicago ήταν το κορυφαίο αμερικανικό ξενοδοχείο στη λίστα, ένα άλλο παράδειγμα ξενοδοχείων πόλεων που ξεπερνούν τα θέρετρα και αποτελούν προορισμό τα ίδια: πολλοί από τους πελάτες του πηγαίνουν μόνο και μόνο για να το γνωρίσουν και να μείνουν σε αυτό και όχι απαραίτητα για να κάνουν διακοπές στο Σικάγο.

Η λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία έχει και μια υποκατηγορία την οποία διαμορφώνει το προσωπικό της της La Liste κατά την κρίση τους, εντοπίζοντας τις τάσεις, διασταυρώνοντας πηγές και να συνομιλήσουν με τις επαφές τους στον κλάδο.

Βράβευσαν τέσσερα ξενοδοχεία για ηθική και βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των Bambu Indah στο Μπαλί και Six Senses Shaharut στο Ισραήλ.

Τα βραβεία νέων αφίξεων για όσους άνοιξαν τον περασμένο χρόνο κέρδισαν το Atlantis the Royal στο Ντουμπάι, το Peninsula στην Κωνσταντινούπολη, το Capella στο Σίδνεϊ κ.ά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη λίστα των καλύτερων ξενοδοχείων, το σύστημα βαθμολόγησης οδήγησε σε πολλές ισοπαλίες, με 20 ξενοδοχεία να μοιράζονται τη θέση Νο. 5. Περιλαμβάνονται το Bulgari Hotel στο Ντουμπάι, το Rosewood στο Λονδίνο, το Baccarat Hotel στη Νέα Υόρκη και το Banyan Tree Mayakoba στο Μεξικό—όλα με 98 βαθμούς με άριστα το 100.

Το Νο1, το Hotel Cipriani, ξεπέρασε οριακά τα ξενοδοχεία που ισοφάρισαν στο Νο. 2. Συγκέντρωσε σκορ 99,75 βαθμούς έναντι 99,5 αυτών που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση.

Το Top 10

Στις πρώτες δέκα θέσεις των καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο βρέθηκαν τα εξής:

·       Belmond Hotel Cipriani: Τοποθεσία: Βενετία, Ιταλία, Βαθμολογία: 99,75

·       Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal: Τοποθεσία: Cabo San Lucas, Μεξικό, Βαθμολογία: 99,5

·       Peninsula Chicago: Σικάγο ΗΠΑ, Σικάγο, ΗΠΑ, Βαθμολογία: 99,5

·       Cheval Blanc St-Barth Isle De France: Τοποθεσία: Saint-Barthelemy, Γαλλία, Βαθμολογία: 99,5

·       L’Ermitage Beverly Hills: Τοποθεσία: Μπέβερλι Χιλς ΗΠΑ, βαθμολογία: 99

·         The Savoy: Τοποθεσία: Λονδίνο UK, βαθμολογία: 99

·         La Reserve Paris: Τοποθεσία Παρίσι, Γαλλία, βαθμολογία: 99

·         Le Meurice: Παρίσι, Γαλλία, βαθμολογία: 99

·         Il San Pietro di Positano: Τοποθεσία: Ποστιτάνο Ιταλία, βαθμολογία: 99

·       The Oberoi Udaivilas Udaipur: Τοποθεσία: Ουνταϊπούρ, Ινδία, βαθμολογία: 99

Τα Top σε κάθε ήπειρο:

·       Αφρική: Royal Mansour Marrakech, στο Μαρόκο, και One&Only Le Saint Géran στον Μαυρίκιο (ισοβάθμισαν)

·       Ασία: Peninsula στη Σαγκάη και οι Oberoi Udaivilas στο Udaipur της Ινδίας (ισόπαλοι)

·       Ευρώπη: Belmond Hotel Cipriani στη Βενετία, Ιταλία

·       Βόρεια Αμερική: The Peninsula in Chicagο στο Σικάγο και η Waldorf Astoria στο Κάμπο Σαν Λούκας του Μεξικού (ισοβαθμία)

·       Ωκεανία: Το θέρετρο St. Regis Bora Bora στη Γαλλική Πολυνησία και το Matakauri Lodge στη Νέα Ζηλανδία (ισοβαθμία)

·       Νότια Αμερική: Hotel das Cataratas στους καταρράκτες Iguassu, Βραζιλία

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός