Στα 15 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική επένδυση για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport, το οποίο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Mitsis Hotels.

Η ανακαίνιση ξεκίνησε το 2016, μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μήτση και ολοκληρώθηκε φέτος με την ανάπλαση του εστιατορίου Jenny’s Rooftop Restaurant Bar, δήλωσε η Τζένη Μήτση, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Sofitel Athens Airport.

Mitsis Hotels: Μετατρέπει το μέγαρο Σλήμαν – Μελλά σε πεντάστερο

Το νέο εστιατόριο που ο όμιλος φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και των ελλήνων φίλων της γαστρονομίας, βρίσκεται στον ένατο όροφο του ξενοδοχείου και παρουσιάσθηκε χθες στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης. Το Sofitel Athens Airport, βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του γαλλικού ομίλου Accor, και είναι το μοναδικό μέχρι τώρα ξενοδοχείο που δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είναι δυναμικότητας 345 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων 12 σουιτών, 2 πολυτελών εστιατορίων, 2 μπαρ και ενός γυμναστηρίου με εσωτερική πισίνα. Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις του Sofitel Athens Airport περιλαμβάνουν 11 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 600 άτομα.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Sofitel Athens Airport Τζένη Μήτση

Η ανακαίνιση του Sofitel ήταν ένα από τα πολλά επενδυτικά σχέδια που υλοποιεί ο όμιλος Mitsis Hotels. Ενα σημαντικό ακόμη σχέδιο είναι η ανάπλαση του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ.

Σύντομα ξεκινούν επίσης οι εργασίες αξιοποίησης της έκτασης στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου με στόχο να ολοκληρωθούν το 2026.

Στα σκαριά βρίσκεται ακόμη η εκ βάθρων ανακαίνιση του ξενοδοχείου Grand Hotel στη Ρόδο, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωρά και η ανάπτυξη του νέου 4άστερου ξενοδοχείου του ομίλου στο Μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά.

Το επενδυτικό πλάνο των Mitsis Hotels προβλέπει επίσης την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Γαλήνη», που βρίσκεται εντός της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο όμιλος έλαβε το «πράσινο φως» για την υπαγωγή του project, προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει στη Μύκονο στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης. Προ ολίγων μηνών, δε, η εταιρεία σύναψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης για το 4 αστέρων παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Bali Paradise στο Μπαλί, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, το οποίο αναμένεται να ανακαινιστεί πλήρως και να αναβαθμιστεί στην κατηγορία των 5 αστέρων έως το 2027.

Το εστιατόριο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar

Το ανακαινισμένο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar, άνοιξε χθες τις πόρτες του για το κοινό ενσαρκώνοντας τις ιδέες της φροντίδας και του σεβασμού. Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από την Τζένη Μήτση, ένα από τα μέλη της οικογένειας Μήτση, η οποία και οραματίστηκε αυτόν τον χώρο.

Η αρχιτεκτονική επιμέλεια, οι εσωτερικοί χώροι και η βεράντα του εστιατορίου έχουν σχεδιαστεί από τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό αρχιτέκτονα Lazaro Rosa Violan (Amazonico London, Dubai etc).Το Jenny’s Rooftop Restaurant Bar εστιάζει στην τέχνη της γαστρονομίας μέσα από την φιλοσοφία της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας.

Το μοναδικό μενού επιμελήθηκαν η ομάδα των Executive Chef Παναγιώτη Γιακαλή και Πέτρου Φωτείνη, σε συνεργασία με τον Executive Chef του Sofitel Athens Airport Θεοφάνη Στάθη, τον Executive Sous Chef Δημήτριο Δήμτσο, τον Chef Θεόδωρο Υψηλό και τον Executive Chef του Ομίλου Μήτση Δημήτριο Στειακάκη.

Η ομάδα των γευσιγνωστών και των Sommelier έχει διαλέξει προσεκτικά κάθε μπουκάλι για να συμπληρώσει το μενού του φαγητού και να βελτιώσει την γευστική εμπειρία. Η λίστα των ποτών και κρασιών έχει επιλεγεί με φροντίδα και προσοχή από τον Bar Manager του Sofitel Athens Airport, Σπύρο Πανδή και τον σύμβουλο ποτών του Oμίλου Μήτση, Χρήστο Χουσέα. Tο όλο concept συντονίζει ο Executive Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, που δεσμεύεται να προσφέρει στους καλεσμένους μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζεται με την αφοσίωση στην ποιότητα των πρώτων υλών και την απλότητα των γεύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός