Την επιβολή ενός τέλους στα έργα ΑΠΕ για την κάλυψη του διοικητικού κόστους που συνδέεται με αυτά εισηγείται το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εθνικών εκλογών της 23ης Ιουλίου.

Ισπανία: Εκλογές εν μέσω «ευρω-προεδρίας»

Όπως σημειώνει το Reuters, η ενέργεια έχει καταστεί ένα φλέγον ζήτημα σε μια χώρα που αντιμετωπίζει ένα καυτό καλοκαίρι ενόψει των πρόωρων εκλογών, με το κεντροδεξιό PP και το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον τρόπο απαλλαγής της οικονομίας από τον άνθρακα.

Το PP, υπό την ηγεσία του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φέιχο, δήλωσε σε ένα μανιφέστο που παρουσιάστηκε την Τρίτη ότι θα εισαγάγει ένα «τέλος ορόσημο» που θα καταβάλλεται από την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από ένα έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα αποσκοπεί στη χρηματοδότηση των διοικητικών δαπανών.

Σαν το… δίπλωμα οδήγησης

Το τέλος θα καλύπτει «το κόστος της υπηρεσίας, όπως συμβαίνει με την ανανέωση της άδειας οδήγησης», δήλωσε εκπρόσωπος του PP.

«Τα έσοδα αυτά θα ενισχύσουν τη διοικητική δομή που είναι υπεύθυνη για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών, επιταχύνοντάς τες και αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που προκαλείται από τον μεγάλο όγκο των αιτήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος, προσθέτοντας ότι το μέτρο έχει την έγκριση του τομέα.

Η ΡΡ ευνοεί επίσης την επέκταση της χρήσης του πυρηνικού σταθμού της χώρας, καθώς και τη στήριξη των βιοκαυσίμων και του πράσινου υδρογόνου, σύμφωνα με το έγγραφο.

«Υποβαθμίζουν την πράσινη ατζέντα»

Η απερχόμενη υπουργός Ενέργειας Τερέζα Ριμπέρα επέκρινε το σχέδιο για έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με βασικές προτάσεις, μεταξύ άλλων για τα πυρηνικά και το νερό. «Αυτό που λένε ξεκάθαρα είναι ότι η (πράσινη ατζέντα) πρέπει να επιβραδυνθεί», δήλωσε η ίδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green