Σχέδια για την έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό αναμένεται να ανακοινώσει η Audi αυτόν τον μήνα. Αυτό αναφέρει με δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση επί του θέματος. Η απόφαση αυτή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες μεγαλώνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό.

Στις πίστες της Φόρμουλα 1 η Porsche και η Audi

Ήδη από το 2016, η Audi –που ανήκει στον όμιλο Volkswagen- κατασκευάζει το μοντέλο Audi Q5, ένα συμπαγές SUV, στην πολιτεία Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό, ενώ αργότερα πρόσθεσε και μια υβριδική έκδοση του εν λόγω μοντέλου. Η προαναφερόμενη πολιτεία φιλοξενεί επίσης ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen, ένα από τα μεγαλύτερα στο Μεξικό, καθώς και πολυάριθμους προμηθευτές ανταλλακτικών.

Η ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια επέκτασης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Audi αναμένεται να γίνει στις 18 Ιουλίου στο εργοστάσιό της στο Σαν Χοσέ Τσιάπα στην Πουέμπλα, σύμφωνα με τα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ενώ στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η κεντρική διοίκηση από τη Γερμανία

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ δήλωσε ότι σύντομα αναμένονται περισσότερες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Πουέμπλα.

Τόσο η Audi όσο και η Volkswagen έχουν ανακοινώσει φιλόδοξους στόχους για την ενίσχυση της παραγωγής EV παγκοσμίως. Πέρυσι η Volkswagen δήλωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια στη Βόρεια Αμερική, μεταξύ άλλων και για την παραγωγή EV.

Για το Μεξικό, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επίσης πέρυσι ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 763 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση του εργοστασίου στην Πουέμπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τμήματος βαφής που θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια.

Το 2022, ο τότε υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Έμπραρντ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στο εργοστάσιο της Audi στην Πουέμπλα ότι προσβλέπει σε περισσότερες επενδύσεις από την εταιρεία, καθώς το Μεξικό εντείνει την παραγωγή πιο φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων.

Μεξικανοί αξιωματούχοι και στελέχη της εταιρείας συζήτησαν τα σχέδια ανάπτυξης του εργοστασίου, καθώς και τη μετάβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον όμιλο για την παραγωγή «αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον», ανέφερε τότε η Audi στην ανακοίνωσή της.

Η Audi και το υπουργείο Οικονομίας της Πουέμπλα δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό, όπως επίσης και το παράρτημα της Volkswagen στο Μεξικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green