Στην Φόρμουλα 1 θα συμμετέχουν η Audi και η Porsche, τα premium μοντέλα της Volkswagen, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, καθώς ο μητρικός γερμανικός όμιλος εκτιμά πως τα έσοδα και η διαφημιστική προβολή είναι μεγαλύτερα από το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, Χέρμπερτ Ντις παραδέχτηκε πως η πρόταση δίχασε το διοικητικό συμβούλιο. Όμως τελικά δόθηκε το πράσινο φως, καθώς εκτιμήθηκε πως η επένδυση αυτή θα αποδώσει καρπούς.

Δημοσιεύματα ανέφεραν εδώ και αρκετούς μήνες πως οι δύο γνωστές μάρκες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για συνεργασίες που θα τους διασφάλιζαν την είσοδο στα ράλι της Φόρμουλα 1, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνιστική τους Mercedes εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ντις, μεταξύ των δύο brands προβάδισμα στην προετοιμασία για τις… πίστες της F1 φαίνεται πως έχει η Porsche που φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε πιο πολλά βήματα σε σχέση με την Audi.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Audi είναι έτοιμη να προσφέρει περίπου 500 εκατ. ευρώ στην βρετανική McLaren, προκειμένου να συνεργαστούν στην F1. Αντιστοίχως η Porsche επιδιώκει να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την ομάδα της Red Bull.

Η απόφαση της VW πιθανότατα συνδέεται με την πιθανολογούμενη δημόσια εγγραφή της Porsche AG, ίσως και κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οποία θα προσφέρει νέα έσοδα και δυναμική στο δημοφιλές brand πολυτελών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι