Απότομη άνοδος των τιμών ντίζελ κλυδωνίζει την ευρωπαϊκή αγορά.

Τα ασφάλιστρα για τις άμεσα διαθέσιμες προμήθειες αυξήθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία της ICE Futures Europe, υποδεικνύοντας ότι οι έμποροι αντιλαμβάνονται ότι η αγορά βρίσκεται υπό πίεση, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σαουδική Αραβία: Αγοράζει ρωσικό ντίζελ και στέλνει το δικό της στην Ευρώπη

Υπήρξαν μερικές διακοπές στα διυλιστήρια στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα εισαγωγών από τον Περσικό Κόλπο — ένας από τους βασικούς εναλλακτικούς προμηθευτές από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τις εισαγωγές από τη Ρωσία στις 5 Φεβρουαρίου.

«Τα spreads εκτινάχθηκαν χθες λόγω ανησυχιών για την προσφορά λόγω ορισμένων διακοπών στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια και της εξάντλησης των διαθέσιμων ποσοτήτων από τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ που θα μπορούσε να προσφέρει σχετικά γρήγορο ανεφοδιασμό», δήλωσε ο Philip Jones-Lux, ιδιοκτήτης εμπορευμάτων στη Sparta Commodities.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν διακοπές σε διυλιστήρια στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία τις τελευταίες εβδομάδες που προκάλεσαν αναταράξεις στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Καθώς οι ροές από τη Μέση Ανατολή και άλλους προμηθευτές ανατολικά του Σουέζ είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή και σημαντικοί όγκοι αναμένεται να φτάσουν στην Ευρώπη μόνο προς τα τέλη Ιουλίου, υπάρχει  επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι αποθηκευμένες ποσότητες βραχυπρόθεσμα.

Τα αποθέματα ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης στις αποθήκες της βορειοδυτικής Ευρώπη υποχώρησαν τον Ιούνιο κάτω από το μέσο όρο της πενταετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities