Σε αύξηση του μερίσματος στα 24 σεντς από 22 σεντς ανά μετοχή προσανατολίζεται η Bank of America, σύμφωνα με το Reuters.

Η BofA, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, ήταν η μόνη που δεν είχε ανακoινώσει αύξηση μερίσματος για το τρίτο τρίμηνο. Οι ανταγωνιστές JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs και Morgan Stanley αύξησαν τα μερίσματά τους την Παρασκευή, αφού πέρασαν επιτυχώς το stress test της Federal Reserve.

Δάνεια: Στα «σκουπίδια» στρέφονται οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες

Συνομιλίες με την Fed

Τις προηγούμενες ημέρες η Bank of America είχε ξεκινήσει συνομιλίες με την Fed, προκειμένου η τράπεζα να κατανοήσει τις διαφορές που προκύπτουν ανάμεσα στα stress tests της κεντρικής τράπεζας και τα εσωτερικά τεστ αντοχής που διενεργεί η ίδια η τράπεζα.

Η διαφορά που εντοπίζεται αφορά την κατηγορία «Λοιπά Συνολικά Έσοδα» και αφορά την αντοχή σε βάθος 9 τριμήνων.

Τα stress tests

Τα ευρήματα των stress tests, που δημοσιεύτηκαν από τη Fed, έδειξαν ότι και οι 23 μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ που εξετάστηκαν μπορούν να αντέξουν μια σοβαρή παγκόσμια ύφεση και να ανταπεξέλθουν σε τυχόν αναταραχή στις αγορές ακινήτων.

Όπως εξηγεί το Reuters, τα τεστ αξιολογούν κατά πόσον οι τράπεζες θα παραμείνουν πάνω από τον απαιτούμενο ελάχιστο δείκτη κεφαλαίου 4,5% κατά τη διάρκεια μιας υποθετικής ύφεσης. Οι τράπεζες που έχουν ισχυρές επιδόσεις συνήθως παραμένουν πολύ πάνω από αυτό το όριο. Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες της χώρας πρέπει επίσης να κατέχουν μια πρόσθετη «προσαύξηση G-SIB» τουλάχιστον 1%.

Πέρυσι, η BofA αύξησε το μέρισμά της στα 22 σεντς ανά μετοχή από 21 σεντς το 2021, το υψηλότερο επίπεδο από τα 32 σεντς που καταβλήθηκαν το 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή