Στην ευρύτερη ζώνη των 1.280 μονάδων οχυρώθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δίνοντας μάλιστα μάχες για τη διατήρησή της, έχοντας στο πλευρό του την ισχυρή άνοδο της δεικτοβαρούς Coca Cola, η οποία και αντιστάθμισε το γενικευμένο αρνητικό πρόσημο. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 1.278,30 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 71 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έδειξε πραγματικά να αναζητά τις στηρίξεις εκείνες που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το πρόσημο της εβδομάδας (-0,02% τελικά ο γενικός δείκτης στο 5ήμερο), με την Coca Cola να εμφανίζεται ως από μηχανής θεός για τη διασφάλιση των επιπέδων. Βέβαια, το έργο των αγοραστών ήταν σχετικά εύκολο σήμερα, καθώς δεν χρειάστηκε να αναλώσουν μεγάλες δυνάμεις για να στηρίξουν την αγορά, όπως φάνηκε και στο ύψος του τζίρου.

Θολή η εικόνα στη Wall Street

rotation

Πάντως, τα βασικά χαρακτηριστικά της διόρθωσης αυτής της εβδομάδας είναι ότι οι πρωταγωνιστές της είναι οι πρωτοπόροι της ανόδου της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο τζίρος έχει υποχωρήσει αισθητά, ενώ γίνεται και κάποιο rotation στις επιλογές των αγοραστών. Και αυτά τα χαρακτηριστικά στην παρούσα δεν ανησυχούν τους παροικούντες της Λ. Αθηνών, καθώς κάθε μείωση της τιμής αποτελεί επί τους παρόντος ευκαιρία τοποθετήσεων.

Το ερώτημα βέβαια δεν απαντήθηκε, εάν τα περιθώρια της διόρθωσης έχουν εξαντληθεί, αλλά το ΧΑ έδειξε ότι χρειάζεται μία καλή διόρθωση για να μπορέσει να ανασυνταχθεί και να δοκιμάσει με αξιώσεις το εμπόδιο των 1.300 μονάδων. Άλλωστε, όσο δεν απειλείται το επίπεδο των 1.230 – 1.260 μονάδων δεν υπάρχει κάποια ανησυχία, παρά την επιλεκτικότητα των αγοραστών και την αδύναμη και ευμετάβλητη κίνηση πολλών τίτλων.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι Σαράντης, Ελλάκτωρ, Aegean, Cenergy και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Jumbo, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Quest, ΔΕΗ, Autohellas, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ σε θετικά οι Εθνική, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank. Σημαντικές κέρδη σημείωσαν οι Πειραιώς και ΕΛΧΑ, ενώ στο +3,63% έκλεισε η Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών