Μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά την Credit Suisse έφερε στο φως η εφημερίδα Blick, όπως μεταδίδει το Reuters. Η Σαουδική Εθνική Τράπεζα (Saudi National Bank) ήθελε να αυξήσει το μερίδιό της στην Credit Suisse σε περίπου 40% από 9,88%, αλλά εμποδίστηκε από την ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας  βρέθηκε στο χείλος της κατάρρευσης στα μέσα Μαρτίου και οι ελβετικές αρχές ενορχήστρωσαν την διάσωση της από την UBS, η οποία κλήθηκε να  εξαγοράσει την αντίπαλο της Credit Suisse στην τιμή των τριών δισ. ελβετικών φράγκων. Μια διάσωση που παρακολουθούσαν διεθνώς με κομμένη την ανάσα γιατί το σενάριο της κατάρρευσης θα ήταν το λιγότερο εφιαλτικό για τις αγορές και την οικονομία.

Credit Suisse: Προειδοποίηση ελβετικής κεντρικής τράπεζας για λήψη νέων μέτρων μετά την κατάρρευση

Σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία η FINMA πρέπει να δώσει την έγκρισή της για να αποκτήσει ένας ξένος επενδυτής μερίδιο άνω του 10% σε μια μεγάλη ελβετική τράπεζα.

Δεν ήταν σαφές γιατί η FINMA αντιτάχθηκε στην κίνηση αυτή, η οποία θα προέβλεπε  Σαουδική Εθνική Τράπεζα, η οποία ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse, θα διοχέτευε 5 δισ. δολάρια στην τράπεζα, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα Blick, χωρίς να προσδιορίσει τις πηγές της.

Την είδηση δεν έχει σχολιάσει ή επιβεβαιώσει κανείς από τους τρεις εμπλεκόμενους: Credit Suisse,Saudi National Bank και FINMA

Η UBS ολοκλήρωσε την επείγουσα εξαγορά της Credit Suisse τον περασμένο μήνα δημιουργώντας έναν ελβετικό τραπεζικό γίγαντα με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και  διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν των 5 τρισ. δολάρια.

Η συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα το μερίδιο της Saudi National Bank στην Credit Suisse να είναι μόλις το 0,5% της UBS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αργεντινή: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,8%, αλλά πλέον γίνεται αισθητή η ύφεση
Διεθνή |

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή που βυθίζεται πλέον στην ύφεση

«Καθώς οι μισθοί δεν ακολουθούν τον πληθωρισμό, είναι σαν να μη βλέπουμε καμία αλλαγή» λέει εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή όπου πλέον έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η ύφεση.