Η αμερικανική General Motors (GM) και οι κοινοπραξίες της παρέδωσαν περισσότερα από 526.000 οχήματα στην Κίνα στο δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, με ετήσια αύξηση 9%, όπως ανακοίνωσε η GM China.

Η GM κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 για τις πωλήσεις οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV), καθώς οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις 115.000 μονάδες, με διψήφια ποσοστά για τις εμπορικές μάρκες της Chevrolet και της Cadillac.

Οι πωλήσεις της Cadillac ξεπέρασαν τα 55.000 οχήματα στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, με ετήσια αύξηση 51%, ενώ η Chevrolet παρέδωσε περισσότερα από 48.000 οχήματα με ετήσια αύξηση 20%. Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις της Buick ξεπέρασαν τα 136.000 οχήματα.

EV: Η εταιρεία Nikola ετοιμάζεται για σύγκρουση με τον ιδρυτή της

«Τέρμα το γκάζι» στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα – Αναμένεται νέο ρεκόρ

Στο μεταξύ, Οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αναμένεται ότι θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο τους, αγγίζοντας περίπου τις 40 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τον Φου Μπινγκφένγκ, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Σύμφωνα με τον Φου, η πρόβλεψη αυτή έγινε στο Φόρουμ Αυτοκινήτου της Σανγκάης για το 2023 επί τη βάσει δεδομένων, όπως η μεγάλη πληθυσμιακή βάση της Κίνας, αλλά και οι πλούσιοι πόροι που διαθέτει.

Μέχρι τα τέλη του 2022, αντιστοιχούσαν 226 οχήματα ανά 1.000 κατοίκους στην Κίνας, όπως δήλωσε ο Φου στη διάρκεια του τριήμερου φόρουμ, οι εργασίες του οποίου άρχισαν στις 5 Ιουλίου.

Boost στα ηλεκτρικά

Ο τομέας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λαμβάνει πρόσθετη υποστήριξη από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις για να στηρίξει μια ασθμαίνουσα οικονομική ανάκαμψη.

Τον Ιούνιο, το Πεκίνο ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 520 δισεκατομμυρίων γουάν (71,67 δισεκατομμύρια δολάρια) σε οχήματα νέας ενέργειας έως το τέλος του 2027. Τα ανώτατα όρια της φορολογικής απαλλαγής, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων φθηνότερων μοντέλων που παράγονται κυρίως από εγχώριες εταιρείες και όχι οχήματα υψηλής ποιότητας από ξένους κατασκευαστές, είπαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή