Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού έτους του 2024, η Microsoft επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τις πληροφορίες ότι καταργεί ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας.

Οι νέες αυτές περικοπές προστίθενται στη μείωση του προσωπικού που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και είχε ως αποτέλεσμα 10.000 απολύσεις.

Σημειώνεται ότι η Amazon, η Google κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν επίσης μειώσει φέτος το προσωπικό τους, αφού είχαν προχωρήσει σε μαζικές και αθρόες προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια  προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η Microsoft είπε τους τελευταίους μήνες ότι οι πελάτες αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα στον λογαριασμό τους για το cloud computing.

«Magnificent 7»: Οι κολοσσοί της Big Tech με κεφαλαιοποίηση ίση με τρεις Γερμανίες

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, εκπρόσωπος της Microsoft ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να προσδιορίσει τον αριθμό των περικοπών στον τελευταίο γύρο. Τον Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella εξέδωσε ένα σημείωμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε σημαντικές αλλαγές στη διάρθρωσή της.

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα περικόψει 276 άτομα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Μάλιστα κάποιοι πωλητές και άλλα στελέχη δημοσίευσαν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης γνωστοποιώντας ότι έχασαν τη δουλειά τους.

«Οι προσαρμογές του οργανισμού και του εργατικού δυναμικού είναι απαραίτητο και τακτικό μέρος της διαχείρισης της επιχείρησής μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος ένα email. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα και να επενδύουμε σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης για το μέλλον μας και για την υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας», πρόσθεσε.

Πάγωμα στους μισθούς

Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την απόφασής να «παγώσει» τις αμοιβές σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης για φέτος , προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος σε περίοδο έντονης οικονομικής αβεβαιότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια των περικοπών που έγιναν στις υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ο κ. Nadella πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών στους ωρομίσθιους υπαλλήλους ενώ τόνισε ότι θα διατηρηθεί το πρόγραμμα επιβράβευσης και απονομής μετοχών αν και ψαλιδισμένο.

«Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση ελαφρά, αφού την έχουμε εξετάσει για αρκετούς μήνες», είπε ο Nigella στο σημείωμά του. «Φέτος οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της καταναλωτικής ζήτησης, της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων που απαιτούνται για τον επόμενο κύκλο καινοτομίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή