Με πολύ κόπο, αλλά όχι μεγάλο κόστος, κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αντιμετώπισε τις πιέσεις από τις κατοχυρώσεις κερδών του προηγούμενου διημέρου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,48% στις 1.323,61 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 109 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η αγορά επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι στις συνεδριάσεις που οι διορθωτικές κινήσεις βάζουν φρένο στις εντολές πώλησης η συναλλακτική δραστηριότητα τείνει να κάμπτεται, με τους επενδυτές να γίνονται πιο επιλεκτικοί. Η εξίσωση της κατοχύρωσης μέρους των κερδών, αλλά χωρίς να χάνονται οι θέσεις, άλλωστε, απαιτεί προσεκτικότερες κινήσεις από τις εντολές πώλησης σε μια ανοδική αγορά.

Σε χαμηλό 16ετίας το spread στα ομόλογα μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών

Έτσι σήμερα, αν και έδειξε κάποιες στιγμές αδυναμίας, το ΧΑ μπόρεσε και κράτησε τα επίπεδα, είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε από τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για τη συνέχεια της ανοδικής αγοράς. Μέχρι τώρα, η ανθεκτικότητα των ανοδικών κινήσεων έχει δώσει σημαντικά δείγματα, αλλά καθώς εισερχόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η μείωση του τζίρου και των ενεργητικής διαχείρισης αφήνει έδαφος σε περισσότερες κινήσεις από τους πωλητές.

Και το μήνυμα που έδωσε μετά από μια μεγάλη άνοδο είναι η ποιότητα, η ανθεκτικότητα και οι θετικές προσδοκίες, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες και από το θετικό διεθνές κλίμα που δημιούργησαν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό. Επίσης, η διάχυση της ανόδου σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό ήταν ένα ακόμη στοιχείο ότι οι κερδισμένοι είναι η πλειονότητα των συμμετεχόντων, ακόμη και σε τίτλους που έμειναν πίσω στην άνοδο.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil, Eurobank και Πειριαώς ήταν η τριάδα που οδήγησε υψηλότερα την αγορά, με τις Aegean, Quest, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με σημαντικά, επίσης, κέρδη. Θετικά έκλεισαν οι Coca Cola, Alpha Bank, Cenergy, Λάμδα και Μυτιληναίος, ενώ αρνητικά οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Autohellas. ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών