Η βρετανική Αρχή για θέματα ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι μία αναδομημένη συμφωνία ανάμεσα στις Microsoft και Activision Blizzard θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανησυχίες της, με την επιφύλαξη διεξαγωγής μιας νέας έρευνας.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η βρετανική ρυθμιστική Αρχή κάνει ένα βήμα πίσω από την κατηγορηματική αντίθεσή της στην εξαγορά που αν ολοκληρωθεί τελικά θα είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο του gaming.

Πράσινο φως Κομισιόν για τον «γάμο» Activision με Microsoft

Σημειώνεται ότι η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ήταν πρώτη ρυθμιστική Αρχή που ουσιαστικά μπλόκαρε τη συμφωνία ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Απρίλιο, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση και των δύο μπλεκόμενων εταιρειών. Η τελευταία επισήμανση ότι θα μπορούσε να εξετάσει εκ νέου τη συγχώνευση εάν υπάρξουν αλλαγές ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της ήταν αυτή που δίνει εκ νέου ελπίδες στις Microsoft και Activision.

Άξιο επισήμανσης είναι το γεγονός ότι η δήλωση έγινε λιγότερο από μία ώρα αφότου αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η συμφωνία για την εξαγορά μπορεί να προχωρήσει, αφήνοντας τη ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας πρακτικά απομονωμένη.

«Ενώ τα μέρη που συμμετέχουν στη συγχώνευση δεν έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν νέα διορθωτικά μέτρα μόλις εκδοθεί η τελική έκθεση, μπορούν να επιλέξουν να αναδιαρθρώσουν μια συμφωνία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέα έρευνα για τη συγχώνευση», ήταν η ανακοίνωση της CMA.

Αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι οι συζητήσεις παραμένουν σε πρώιμο στάδιο και ο χρόνος των επόμενων βημάτων θα καθοριστεί εν ευθέτω χρόνω. «Η Microsoft και η Activision έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί η συμφωνία και η CMA είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους σε αυτή τη βάση».

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση της CMA να συμφωνήσει να επανεξετάσει τη συμφωνία σε αυτό το στάδιο, ενώ επίκειται προσφυγή, εξέπληξε τους δικηγόρους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και πολλούς νομικούς. «Πρόκειται πραγματικά για μια πρωτοφανή και δραματική τροπή των γεγονότων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Άλεξ Χάφνερ, εταίρος στον τομέα του ανταγωνισμού στη βρετανική δικηγορική εταιρεία Fladgate.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή