Στα άκρα είναι διατεθειμένη να φθάσει η Microsoft αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να μην εγκρίνει την εξαγορά της Activision Blizzard αντί του ποσού των 69 δισ. δολαρίων, κάνοντας λόγο για θεμελιώδη λάθη αναφορικά με την αξιολόγηση της αγοράς του cloud gaming.

Πράσινο φως Κομισιόν για τον «γάμο» Activision με Microsoft

H Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) η ρυθμιστική αρχή κατά των μονοπωλίων της Βρετανίας, άσκησε βέτο στη συμφωνία τον περασμένο Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αναδυόμενη αγορά παιχνιδιών με την τεχνολογία cloud.

Την περασμένη Τετάρτη, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι έχει καταθέσει έφεση κατά της απόφασης στο Εφετείο για τον Ανταγωνισμό (CAT) και μια περίληψη των επιχειρημάτων της δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή.

Στην έφεσή της αναφέρει πως θεωρεί λάθος την απόφαση της CMA ότι η συμφωνία θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά παιχνιδιών σε περιβάλλον cloud του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την περίληψη.

Η CMA «έκανε θεμελιώδη λάθη στον υπολογισμό και την αξιολόγηση των δεδομένων στο μερίδιο αγοράς για τις υπηρεσίες cloud στα τυχερά παιχνίδια», θα υποστηρίξει Microsoft στο Εφετείο για τον Ανταγωνισμό.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία στην προσφυγή της αναφέρει πέντε συνολικά λόγους.

Η απόφαση σοκ της CMA να μπλοκάρει τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει επιτευχθεί ποτέ στην αγορά gaming έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση και των δύο εταιρειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα