Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων βδομάδων βρέθηκαν οι τιμές του χρυσού, άνοδο που τροφοδοτήθηκε από την υποχώρηση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,2% στα 1.959,94 δολάρια η ουγγιά , στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.964,40 δολάρια.

Δολάριο: Χάνει την ισχύ του ως ασφαλές καταφύγιο – Πού στρέφονται τώρα οι επενδυτές

Το δολάριο διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, δίνοντας ώθηση στον χρυσό, καθώς τον καθιστά πιο προσιτό στους κατόχους άλλων νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν επίσης  μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας της κατοχής ράβδων χωρίς απόδοση.

«Καθώς απομένουν δύο εβδομάδες για την επόμενη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιούνιο προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας και ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε, υπάρχουν προσδοκίες ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι η τελευταία», εξηγεί στο Reuters ο Kάρλο Αλμπέρτο Ντε Κάζα, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3% τον Ιούνιο ο πληθωρισμός, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση. Τον Μάιο οι αυξήσεις στις τιμές έτρεχαν με ρυθμό 4%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Τώρα το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζει στα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώνονται κάθε Πέμπτη και στα στοιχεία για τον πλήθωρισμό χονδρικής -Δείκτης Τιμών Παραγωγού-

Στις ευρύτερες αγορές, οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν άνοδο και η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, ωστόσο τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα συγκράτησαν το κλίμα, ενώ τα περισσότερα βασικά μέταλλα κινούνται ανοδικά.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι αυξήθηκε κατα 0,3% στα 24,22 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 1,4% στα 960,04 δολάρια και το παλλάδιο κατα 1,1% στα 1.296,2 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities