Σε πλοία της Attica Group που δεν καταβάλουν δεδουλευμένες υπερωρίες, δεν εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τα express δρομολόγια και δε χορηγούν διανυκτερεύσεις, η ΠΕΝΕΝ (Ενωση Ναυτών) αποφάσισε να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα που αφορούν συγκεκριμένα πλοία της εταιρείας, η ΠΕΝΕΝ τα έθεσε στον Διευθυντή Πληρωμάτων ζητώντας και συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας. Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η αργοπορημένη απάντηση που μας δόθηκε στην ουσία απορρίπτει τα δίκαια, εύλογα και θεσμοθετημένα δικαιώματα των μελών μας όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα ΣΣΕ και στην αντίστοιχη νομοθεσία».

Ακτοπλοΐα: Όλες οι εκπτώσεις – Τα πακέτα και οι προσφορές

Απεργιακή απάντηση

Κατόπιν τούτου το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ στις 12/7 αποφάσισε και γνωστοποιεί ότι την επόμενη εβδομάδα από 17 έως 23/7 θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία σε συγκεκριμένα πλοία της ανωτέρω εταιρίας διεκδικώντας την απόλυτη εφαρμογή της ΣΣΕ.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δύο ακόμη συνεδριάσεις για την υπόθεση συγχώνευσης Attica-ANEK

Έως το προσεχές Σάββατο θα ανακοινωθούν οι στοχευμένες αυτές απεργιακές κινητοποιήσεις με συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς και τα πλοία που αυτές θα πραγματοποιηθούν για την επίλυση των προαναφερόμενών προβλημάτων.

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθεί με Δελτίο Τύπου το επιβατικό κοινό για τυχόν προβλήματα στην μη ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων εν μέσω θερινής περιόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά