Σε περισσότερες από χίλιες απολύσεις έχει προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες ο κολοσσός των κρυπτονομισμάτων Binance, σε μια διαδικασία περικοπών που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει στο να χάσει το ανταλλακτήριο περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού του.

Αυτό γράφει σήμερα Παρασκευή η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει τη διαδικασία.

Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά από στελέχη αποχώρησαν επίσης από την Binance, μεταξύ των οποίων ο Chief Strategy Officer, Πάτρικ Χίλμαν.

Σύμφωνα με τη WSJ που επικαλείται πρώην εργαζόμενους, περισσότεροι υπάλληλοι απολύθηκαν αυτή την εβδομάδα, με τον κλάδο εξυπηρέτησης πελατών να επηρεάζεται σε βαθμό.
Το δημοσίευμα γράφει επίσης ότι οι περικοπές ήταν παγκόσμιες, συμπεριλαμβανομένων περίπου τριάντα υπαλλήλων εξυπηρέτησης πελατών στην Ινδία.

Binance: Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος

Στο στόχαστρο

Το Binance, βρίσκεται στο στόχαστρο ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών σε διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αγορά της Ολλανδίας. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βρίσκεται στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών.

Ειδικότερα, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η Binance, βρίσκεται υπό προκαταρκτική έρευνα τόσο για παράνομη αναζήτηση πελατών όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Η έρευνα αφορά, αφενός, τη μη εξουσιοδοτημένη άσκηση του επαγγέλματος του παρόχου υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και, από την άλλη, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (…), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Ιούνιο την Binance και τον ιδρυτή της Changpeng “CZ” Zhao για κακή διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών, παραπλάνηση των επενδυτών και των ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων περί κινητών αξιών.

Η Binance χαρακτήρισε την ενέργεια της SEC «απογοητευτική» και δήλωσε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί την πλατφόρμα της «σθεναρά». Ο Zhao και η Binance αντιμετωπίζουν επίσης μήνυση από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Συναλλαγών (Commodity Futures Trading Commission).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News