Έρευνα στα γραφεία της Binance πραγματοποίησε η ρυθμιστική αρχή χρηματοπιστωτικών αγορών της Αυστραλίας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης για την τοπική επιχείρηση παραγώγων του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης που έχει πλέον καταργηθεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο έλεγχος της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων της Αυστραλίας (ASIC) για τη λειτουργία των παραγώγων περιλαμβάνει την ταξινόμηση των πελατών λιανικής και χονδρικής της Binance Australia. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του τοπικού χρηματιστηρίου παραγώγων, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτή την πλατφόρμα spot. Επιπλέον  είχε κλείσει τις θέσεις παραγώγων ορισμένων Αυστραλών χρηστών επειδή είχαν ταξινομηθεί εσφαλμένα ως επενδυτές χονδρικής.

Binance: Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος

Εκπρόσωπος της ASIC είπε ότι «δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε οποιαδήποτε λειτουργική λεπτομέρεια, όπως πιθανές αναζητήσεις» και πρόσθεσε ότι η έρευνα της εταιρείας από τη ρυθμιστική αρχή συνεχίζεται.

Από την πλευρά το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης δήλωσε ότι «συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές» και επικεντρώνεται στην τήρηση της νομοθεσίας προκειμένου να εξυπηρετεί τους χρήστες στην Αυστραλία με πλήρως συμβατό τρόπο.

Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο βρίσκεται στο στόχαστρο ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών σε διεθνές επίπεδο. Πρόσφατ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αγορά της Ολλανδίας. Στ συνέχεια έγινε γνωστό ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βρίσκεται στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών.

Ειδικότερα, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι Binance, βρίσκεται υπό προκαταρκτική έρευνα τόσο για παράνομη αναζήτηση πελατών όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Η έρευνα αφορά, αφενός, τη μη εξουσιοδοτημένη άσκηση του επαγγέλματος του παρόχου υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και, από την άλλη, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (…), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Ιούνιο την Binance και τον ιδρυτή της Changpeng “CZ” Zhao για κακή διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών, παραπλάνηση των επενδυτών και των ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων περί κινητών αξιών.

Η Binance χαρακτήρισε την ενέργεια της SEC «απογοητευτική» και δήλωσε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί την πλατφόρμα της «σθεναρά». Ο Zhao και η Binance αντιμετωπίζουν επίσης μήνυση από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Συναλλαγών (Commodity Futures Trading Commission).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto