Η ιδέα ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί τόσο όσο να παρακάμψει την ύφεση είναι τόσο ισχυρή που δεν έχει νόημα να πάει κανείς ενάντια, αναφέρει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

«Δεν μπορείτε να παρεμποδίσετε αυτήν τη στιγμή το αφήγημα της ήπιας προσγείωσης – αυτό το αφήγημα δημιουργεί δυναμική», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE και αρθρογράφος του Bloomberg Opinion. «Ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα – CPI, PPI, οι τράπεζες – ήταν όλα σχετικά με το αφήγμα της ήπιας προσγείωσης».

Ελ Εριάν: Οι τρεις «λάθος« επιλογές με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Fed

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο διάσημος οικονομικός αναλυτής υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και πρόσθεσε ότι αυτό «θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Επίσης, δεν βλέπει ύφεση στο προσεχές μέλλον.

Οι «λάθος επιλογές» της Federal Reserve

«Ανατρέχω στα στοιχεία ξανά και ξανά – δεν υπάρχει τίποτα που να οδηγεί σε ύφεση», είπε.

Έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι η εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής – κάτι που είναι πιθανό – τότε θα μπορούσε να συμβεί μια οικονομική ύφεση.

«Θα φτάσουμε εκεί αν υπάρξει κι άλλο λάθος πολιτικής. Αλλά η ίδια η οικονομία είναι ισχυρή και εύρωστη». Υπογράμμισε μάλιστα, ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια για άλλη μια φορά και μετά να σταματήσουν.

Εάν η Fed επιχειρήσει να φτάσει στον στόχο της για πληθωρισμό 2% πολύ γρήγορα, κινδυνεύει να συρρικνώσει τη ζήτηση περισσότερο από όσο θα ήταν υγιής, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής