Η αγορά νέων πολυτελών ρολογιών υψηλής τεχνολογίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή και έτοιμη για ανάπτυξη, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία ρολογιών στον κόσμο και έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές του κλάδου, καθώς η ζήτηση για μεταχειρισμένα ρολόγια υψηλής ποιότητας υποχωρεί.

Οι μετοχές του Ομίλου Swatch και της Watches of Switzerland κινήθηκαν ανοδικά αυτήν την εβδομάδα, αφού ανέφεραν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ρολόγια πολυτελείας: Τα μεταχειρισμένα Rolex και Patek υποχωρούν σε χαμηλό διετίας

Ο Όμιλος Swatch περιλαμβάνει τις Omega, Blancpain, Breguet και Longines μεταξύ των πολυτελών εμπορικών σημάτων του, ενώ η Watches of Switzerland είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για τις Rolex, Omega, Patek Philippe, Audemars Piguet και Chopard.

Ποια διάσημη μάρκα ρολογιών λατρεύουν να αντιγράφουν οι επιτήδειοι

Στον Όμιλο Swatch, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36% στα 797,23 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, καθώς τα περιθώρια αυξήθηκαν επίσης.

«Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και η Ευρώπη σε όλο το φάσμα των τιμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Swatch, Nick Hayek, σε συνέντευξή του στο Bloomberg .

Ο Hayek υπογράμμισε επίσης ότι οι μέσες πωλήσεις ανά κατάστημα αυξήθηκαν κατά 30% παγκοσμίως. Μέρος αυτής της έκρηξης θα μπορούσε να αποδοθεί στη συνεχιζόμενη επιτυχία πωλήσεων της διασταυρούμενης συνεργασίας Omega MoonSwatch μεταξύ της Swatch και της Omega.

Παγκόσμια ζήτηση

«Η παγκόσμια ζήτηση για ρολόγια Swatch και MoonSwatch όχι μόνο συνεχίστηκε αμείωτη, αλλά επιταχύνθηκε», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Watches of Switzerland ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν 19% στα 2,02 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Απριλίου, με το προσαρμοσμένο EBITDA να αυξάνεται κατά 24% στα 263,6 εκατομμύρια δολάρια.

«Το 23ο έτος ήταν άλλη μια χρονιά ρεκόρ για τα έσοδα και την κερδοφορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Watches of Switzerland, Μπράιαν Ντάφι. «Αν και, όπως ήταν αναμενόμενο, το δεύτερο εξάμηνο του 23ου έτους είδε ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον συναλλαγών, η ζήτηση ρολογιών πολυτελείας παρέμεινε ισχυρή και συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά».

Πράγματι, τα αποτελέσματα τόσο του Swatch Group όσο και της Watches of Switzerland αντικατοπτρίζουν την ελβετική βιομηχανία ρολογιών συνολικά, με τις ελβετικές εξαγωγές ρολογιών να αυξάνονται κατά 14,4% τον Μάιο στα 2,67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρυσι οι εξαγωγές έφτασαν το ρεκόρ των 27,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη για τη Rolex – τον βασιλιά των ελβετικών ρολογιών – που ανάγκασε την να ανακοινώσει επέκταση της παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus