Οι τιμές των πολυτελών ελβετικών ρολογιών είναι σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών στη δευτερογενή αγορά, καθώς τα μοντέλα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet συνεχίζουν να υποχωρούν από τα υψηλά ρεκόρ που είχαν φτάσει στις αρχές του 2022.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα τιμών που σημειώθηκαν τον Ιούνιο του 2021. Πρόκειται για τον δείκτη ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές για τα 50 πιο εμπορεύσιμα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας κατά αξία σε δολάρια ΗΠΑ, και παρέχει μια εικόνα για την ισχύ της ζήτησης στην αγορά μεταπώλησης.

Ρολόγια: Το νέο δημιούργημα της Rolex από τιτάνιο [εικόνες]

Η ζήτηση για ακριβά ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες έχει μειωθεί εν μέσω επιβράδυνσης των οικονομιών, υψηλότερων επιτοκίων και της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Subdial η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Οι τιμές κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους μετά από μια άνευ προηγουμένου αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin, με τρέχουσα μέση τιμή 71.692 δολάρια, είναι το μοντέλο με τις χειρότερες επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση άνω του 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Patek Philippe Nautilus Travel Time έχει απωλέσει το 28% της αξίας του μέσα σε ένα χρόνο, ενώ το πλατινένιο Rolex Daytona 116506 με γαλάζιο καντράν έχει υποχωρήσει κατά 25% στην αγορά μεταχειρισμένων.

Η απόδοση του συνολικού δείκτη, η οποία μειώθηκε κατά 19% σε ένα χρόνο και περίπου κατά 1% τις προηγούμενες 30 ημέρες, δείχνει ότι οι τιμές για τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας με τη μεγαλύτερη ζήτηση εξακολουθούν να πέφτουν, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο πέρυσι.

Τα μοντέλα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Bloomberg Subdial Watch Index τους τελευταίους 12 μήνες είναι το Rolex Lady-Datejust σε χάλυβα και χρυσό, το οποίο κέρδισε 2,6% σε μέση τιμή 3.892 δολαρίων, και το χρυσό Rolex Day-Date 18038, από τη δεκαετία του 1970 και του ’80, που κατέγραψαν αύξηση κατά 1,4% στα 17.756 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus