Υπό την πίεση επιλεγμένων τίτλων παραμένει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως εμφανίζει κάποιες στηρίξεις προκειμένου να μη χαθούν οι 1.320 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,55% στις 1.318,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 32 εκατ. ευρώ.

Η επίδραση του -3,50% της Coca Cola είναι εμφανής στην αγορά, καθώς παρά τις προσπάθειες κάποιων στηρίξεων, επηρεάζει και το γενικό κλίμα. Δεν λείπουν επίσης και οι διορθωτικές κινήσεις τίτλων που οδήγησαν την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, με πολλούς εξ αυτών να είναι σε ιστορικά ή υπερπολυετή υψηλά.

To στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Κεφαλαιαγοράς – Νέες εισαγωγές στο ΧΑ

Τα κέρδη των εταιρειών

Πάντως, σε μια περίοδο που δεν χαρακτηρίζεται για την ένταση και την κινητικότητα των επενδυτών, το ενδιαφέρον στην αγορά παραμένει υψηλό, σαφώς υπό το πρίσμα της επενδυτικής αναβάθμισης αλλά και της βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας. Ο πήχης των αποτελεσμάτων για την κερδοφορία του εξαμήνου έχει μπει στα 3,1 δισ. ευρώ για τις εμποροβιομηχανικές εταιρίες ενώ οι τράπεζες θα έχουν ως σημείο αναφοράς τα 788 εκατ. ευρώ καθαρών κερδών του α’ τριμήνου του 2023 που αφορούν μια αμιγώς λειτουργική επίδοση αφού τα περυσινά μεγέθη είναι θετικά φορτισμένα με κέρδη από ομόλογα και πωλήσεις θυγατρικών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Beta Securities.

Σε επίπεδο τίτλων, εκτός της Coca Cola, υπό πίεση είναι και οι Motor Oil, Σαράντης Quest, Autohellas και Λάμδα. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Eurobank, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Cenergy, Alpha Bank, Εθνική, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Τιτάν και ΔΕΗ, ενώ σε θετικά οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ. Η Aegean κερδίζει 2,68%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών