Να ανασυνταχθεί μετά τη μεγάλη πτώση προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα βάση εφόρμησης στη ζώνη των 1.300 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,13% στις 1.305,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά χρειαζόταν μια καλή διόρθωση μετά το παρατεταμένο ράλι, με τη χθεσινή συνεδρίαση να δείχνει ότι μπορεί να αφήσει περιθώριο στους έχοντες να περάσουν από το ταμείο των κερδών. Μάλιστα, η διόρθωση αυτή ήρθε με ελεγχόμενο σχετικά τζίρο, αποτυπώνοντας ότι οι πωλητές δεν είναι άκριτοι και βραχυπρόθεσμοι στην παρούσα.

Αυτό άλλωστε χρειάζεται η αγορά στην bull market που διανύει. Συνεδριάσεις αποσυμπίεσης και εκτόνωσης, ώστε να δίδεται η ευκαιρία σε νέα κεφάλαια να εισέλθουν, αλλά και στα υπάρχοντα να κατοχυρώσουν κέρδη. Και ο χαμηλός τζίρος έδωσε το μήνυμα ότι δεν υπήρξε κάτι ανησυχητικό στην πτώση.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Quest, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο συντηρούν τα επίπεδα στην αγορά, ενώ θετικά κινούνται οι Aegean, Motor Oil, Eurobank, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Πειραιώς, Σαράντης, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank. Από την άλλη, εκτός του -1,05% της Τέρνα Ενεργειακής, αρνητικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Jumbo, Autohellas, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών