Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει τουλάχιστον 53% περισσότερο για την πρόσβαση σε νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στην ευρέως χρησιμοποιούμενη σουίτα εφαρμογών γραφείου της.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα διαθέσει άμεσα στις επιχειρήσεις μια πιο ασφαλή έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing, με στόχο να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους για την προστασία των δεδομένων, να αυξήσει το ενδιαφέρον τους για την τεχνητή νοημοσύνη και να ανταγωνιστεί περισσότερο την Google.

Η απάντηση της Microsoft στην Google – Τεχνητή νοημοσύνη και στο Office

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου Inspire, η εταιρεία δήλωσε ότι οι πελάτες θα πληρώνουν 30 δολάρια ανά χρήστη, ανά μήνα για τον Copilot στο Microsoft 365.

Η προσθήκη συνδρομής στο Copilot θα μπορούσε να αυξήσει τις μηνιαίες τιμές για τους εταιρικούς πελάτες του Microsoft 365 έως και 83%.

Οι δυνατότητες του Copilot περιλαμβάνουν την κατάταξη των εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη συνοπτική παρουσίαση συναντήσεων, την ανάλυση δεδομένων υπολογιστικών φύλλων, την προσφορά προτροπών για τη συγγραφή και το σχεδιασμό παρουσιάσεων, σύμφωνα με τη Microsoft.

«Αλλάζει τον τρόπο που εργάζεστε»

Σε συνέντευξή του, ο Τζάρεντ Σπατάρο, εταιρικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε ότι η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει μέσω της εξοικονόμησης χρόνου και της αύξησης της παραγωγικότητας. Σημειώνεται ότι μία από τις λειτουργίες του Copilot είναι να συνοψίζει τις κλήσεις στο Teams. «Δεν κρατάτε πια σημειώσεις στις συσκέψεις, δεν παρευρίσκεστε σε κάποιες συσκέψεις», είπε. «Απλώς αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε».

Ο Σπατάρο αρνήθηκε να προβλέψει τα έσοδα από το Copilot, το οποίο έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον 600 επιχειρήσεις από την παρουσίασή του τον Μάρτιο. Επισημαίνεται ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, δυνητικά ακριβό στη λειτουργία του, δεν είναι ακόμη γενικά διαθέσιμο.

Βελτιώσεις στον Bing για επιχειρήσεις

Παράλληλα, η Microsoft υποδεικνύει στις επιχειρήσεις το Bing Chat Enterprise, ένα ρομπότ στη μηχανή αναζήτησής της που μπορεί να παράγει περιεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνεται στις συνδρομές που χρησιμοποιούνται από περίπου 160 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Σε αντίθεση με το δημόσιο Bing στο οποίο έχουν πρόσβαση εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, η έκδοση για επιχειρήσεις δεν θα επιτρέπει καμία προβολή ή αποθήκευση δεδομένων χρηστών για την εκπαίδευση της υποκείμενης τεχνολογίας. Ένας εργαζόμενος θα πρέπει να συνδεθεί με τα διαπιστευτήρια εργασίας για να αποκτήσει την προστασία των δεδομένων.

Η νέα αυτή έκδοση που ανακοίνωσε η Microsoft στην ουσία έρχεται σαν απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία της βιομηχανίας σχετικά με την εισαγωγή εμπιστευτικών πληροφοριών από το προσωπικό σε δημόσια chatbots, τις οποίες θα μπορούσαν να διαβάσουν ανταγωνιστές ή να αναπαράγει κάποια τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της Microsoft αυξήθηκε έως και 5,8% την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας για το Microsoft 365.

Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε μια ενημέρωση για το Bing Chat, το AI chatbot της: την οπτική αναζήτηση. Οι χρήστες μπορούν πλέον να πάρουν ή να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Bing Chat και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν μέσω της επιφάνειας εργασίας ή των εφαρμογών Bing.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης