Κι όμως συνέβη!

Ένα iPhone πρώτης γενιάς του 2007 πουλήθηκε σε δημοπρασία για 190.372,80 δολάρια, 300 φορές παραπάνω από την αρχική τιμή πώλησης.

Το μοντέλο των 4GB, που αρχικά αγοράστηκε για 599 δολάρια, βρισκόταν ακόμα στο εργοστασιακό του περιτύλιγμα και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ανέφερε ο οίκος LCG Auctions.

Tata Group: Προχωράει σε εξαγορά εργοστασίου κατασκευής iPhone

Ο οίκος περιέγραψε τη συσκευή ως «δημοφιλές συλλεκτικό υλικό υψηλής ποιότητας» και «υπερβολικά σπάνιο».

Η δημοπρασία προσέλκυσε 28 προσφορές συνολικά μετά από την αρχική προσφορά των 10.000 δολαρίων.

Ιερό δισκοπότηρο

Ο LCG Auctions πούλησε ένα άλλο iPhone πρώτης γενιάς για 63.356 $ τον Φεβρουάριο. Μια άλλη εταιρεία, η Wright Auctions, πούλησε ένα iPhone πρώτης γενιάς για 40.320 δολάρια τον Μάρτιο.

Ο οίκος χαρακτήρισε το iPhone πρώτης γενιάς ως «ιερό δισκοπότηρο» μεταξύ των συλλεκτών του μοντέλου λόγω της εξαιρετικής σπανιότητάς του.

«Είναι ασυνήθιστο να βρείτε ένα iPhone πρώτης γενιάς χωρίς ζημιά στην οθόνη του ή σπασμένα κουμπιά» σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον Guardian, o ιστότοπος της δημοπρασίας σημειώνει ότι ο αποστολέας ήταν μέλος της αρχικής ομάδας μηχανικών της Apple όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μοντέλο.

«Σήμερα, η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο»

Φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, παρουσίασε το iPhone στο Macworld στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, στις 9 Ιανουαρίου 2007, λέγοντας: «Σήμερα, η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο».

Το iPhone έγινε γρήγορα το πιο επιτυχημένο προϊόν της Apple και ονομάστηκε εφεύρεση της χρονιάς το 2007 από το περιοδικό Time.

Το μοντέλο των 4GB διακόπηκε λίγο μετά την κυκλοφορία του λόγω της καθυστέρησης στις συνολικές πωλήσεις και της κυκλοφορίας ενός μοντέλου 8GB.

Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα