Σε σκληρές εργοδοτικές πρακτικές φαίνεται ότι έχει καταφύγει η Twitter Inc. επιχειρώντας να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους εργαζόμενους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Γκάνα, οι οποίοι απολύθηκαν τον Νοέμβριο, και εδώ και τρεις μήνες έχουν χάσει κάθε επαφή με την εταιρεία, όπως ανέφεραν πηγές στο CNBC.

Ως μέρος των προσπαθειών του νέου ιδιοκτήτη Ιλον Μασκ για μείωση του κόστους, το Twitter απέλυσε σχεδόν όλο το προσωπικό στο μοναδικό γραφείο του στην Αφρική.

Το Threads είναι σπουδαίο, αλλά κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνει

Μετά την ανακοίνωση του κύματος των παγκόσμιων περικοπών θέσεων εργασίας, ο Ιλον Μασκ έγραψε στο Twitter τον Νοέμβριο ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα».

«Σε όλους όσοι αποχώρησαν προσφέρθηκαν 3 μισθοί αποζημίωσης που είναι 50% περισσότερο από ό,τι απαιτείται από το νόμο», πρόσθεσε, αν και δεν ήταν σαφές για ποιες θέσεις εργασίας αναφερόταν.

Μικρότερη αποζημίωση

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία της Γκάνας, το προσωπικό που προορίζεται να απολυθεί, θα πρέπει να ειδοποιηθεί τρεις μήνες νωρίτερα πριν τους επιδοθεί το χαρτί απόλυσης. Οι εργαζόμενοι του Twitter στην πρωτεύουσα Άκρα έλαβαν αποζημίωση μικρότερη από όση αντιστοιχούσε σε έναν μηνιαίο μισθό, σύμφωνα με τις πηγές.

Ένας πρώην υπάλληλος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στο CNBC τη Δευτέρα ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν αποζημίωση αντί για ειδοποίηση και επιπλέον αποζημίωση για ψυχική οδύνη ως μέρος της συμφωνίας με το Twitter, αλλά και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν.

«Το Twitter μας αντιμετώπισε κακή τη πίστη από τότε που απολυθήκαμε τον Νοέμβριο του 2022. Δεν έγινε καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης σχετικά με την απόλυσή μας έως ότου άρχισαν να αναφέρουν οι διεθνείς ειδήσεις για αυτό και αφού προσεγγίσαμε το Γραφείο Εργασίας στην Γκάνα», είπε μια άλλη πηγή, στο CNBC υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Ήταν μια κουραστική διαδικασία και απέρριψαν ορισμένα από τα αιτήματά μας, τα οποία θεωρήσαμε δίκαια, δεδομένων των συνθηκών και του τρόπου με τον οποίο μας φέρθηκαν».

Μέσω του νόμιμου εκπροσώπου τους, οι εργαζόμενοι έφτασαν τελικά να αποδεχτούν αυτό που εκτιμούσαν ως μειωμένη αποζημίωση απόλυσης τον Μάιο.

«Αποδεχθήκαμε την προσφορά που μας έκαναν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ωστόσο, μας αγνόησαν τελείως από τότε που ο δικηγόρος μας προσέγγισε τους δικούς τους για να δεχτούν την προσφορά τον Μάιο. Για πολλούς από εμάς, τα οφειλόμενα ποσά δεν έχουν επίσης εξοφληθεί», πρόσθεσε η δεύτερη πηγή.

Από την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον Mασκ ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο, το Twitter έχασε σχεδόν το ήμισυ των διαφημιστικών εσόδων του και συνεχίζει να δημιουργεί αρνητικές ταμειακές ροές, όπως είπε ο ίδιος ο Ίλον Μασκ το Σαββατοκύριακο.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης ανταγωνισμό από τη νέα πλατφόρμα της Meta του Ζάκερμπεργκ, Threads, η οποία κατέγραψε πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της.

Ο Scott Galloway, καθηγητής μάρκετινγκ στο Stern Business School του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, έγραψε την Παρασκευή ότι το Twitter την περασμένη εβδομάδα «έγινε MySpace: ένα κοινωνικό δίκτυο κενό καινοτομίας που σιγά-σιγά καταστρέφεται από τη Meta».

«Η μείωση των εσόδων σχετίζεται με τη μείωση του εργατικού δυναμικού, αλλά δεν προκαλείται από αυτήν», πρόσθεσε ο Galloway.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές