Δεύτερη ημέρα ανόδου για τον βρετανικό FTSE 100, ο οποίος κατάφερε σήμερα να συντηρήσει ένα θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, «εξουδετερώνοντας» την αρχική νευρικότητα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας όμως να χάνει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,76% στις 7.646 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,59% στις 16.204 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,79% στις 7.384 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της σουηδικής εταιρείας προϊόντων υγείας και υγιεινής Essity και της εταιρείας κατασκευής οικιακών συσκευών Electrolux σημείωσαν πτώση άνω του 8%, αφού δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. Ο δείκτης ήταν μειωμένος κατά 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση και κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν κατά 2,7% από τον Ιούνιο του 2022 και κατά 0,9% από τον Μάιο του 2023, ενώ οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση και κατά 0,2% σε μηνιαία βάση.

Οι τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν υψηλότερες κατά 6,7% και 0,1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022 και τον Μάιο του 2023, αντίστοιχα. Οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 9,4% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρήκε στηρίγματα για υψηλότερα

Σε διελκυστίνδα βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως βρήκε τη λύση του σχηματισμού στο τέλος στη βοήθεια της μετοχής της Εθνικής, αλλά και των συνήθως υπόπτων του ράλι του 2023. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,48% στις 1.338,03 μονάδες, με τον τζίρο να περιορίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]