Τρόπους να συνεχίσει την ανοδική του πορεία αναζητά σήμερα ο Dow Jones, με τη Wall Street να αξιολογεί τα τελευταία αποτελέσματα των εταιρικών κερδών, στη σκιά των εκτιμήσεων ότι η Federal Reserve θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα την τελευταία αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,24% στις 35.308 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.551 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,58% στις 14.145 μονάδες.

Ρωσία: Η εκτόξευση των επιτοκίων στήριξε το ρούβλι

Ο Dow και ο S&P 500 είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με άνοδο περίπου 2,1% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq είναι έτοιμος να κλείσει 0,4% χαμηλότερα.

Επίσης, η American Express διολισθαίνει κατά 3% μετά την ανακοίνωση των χαμηλότερων του αναμενόμενου εσόδων για το προηγούμενο τρίμηνο, ακόμη και αν τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου ύψους 2,89 δολαρίων ανά μετοχή σε έσοδα 15,05 δισ. δολαρίων.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι εταιρείες μεταφορών CSX και Knight-Swift υποχωρούν κατά 5% η καθεμία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές της Wall Street.

Τα εταιρικά κέρδη είναι μικτά μέχρι στιγμής. Το 73% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό υπέρβασης είναι κάτω από τον τριετή μέσο όρο του 80%, σύμφωνα με το Earnings Scout.

«Οι ευρύτεροι δείκτες αντικατοπτρίζουν πραγματικά τα μικτά κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία», δήλωσε ο Greg Bassuk, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments. «Πέρα από τις εισηγμένες του Dow, βλέπουμε – σε όλους τους κλάδους – περισσότερες πιέσεις πώλησης με βάση αυτά τα αποτελέσματα των κερδών», πρόσθεσε.

Πάντως, υποστηρικτικά λειτουργεί στην αγορά η νέα εκτίμηση της Goldman Sachs ότι η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve κατά την επικείμενη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα θα είναι «η τελευταία» του μακροχρόνιου κύκλου σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman η Fed θα αυξήσει πιθανότατα το κόστος δανεισμού σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5% την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street