Νέους πρωταγωνιστές για να συνεχίσει, έστω και ήπια, την ανοδική του πορεία, βρίσκει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κατακτήσει και το επίπεδο των 1.340 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,16% στις 1.340,12 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Σήμερα είναι η σειρά των ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο (όμιλος Στασινόπουλου) να πάρουν τη σκυτάλη της ανόδου, πρωταγωνιστώντας σε μια συνεδρίαση που επικρατεί χαμηλός τζίρος και έντονη μεταβλητότητα. Δεν είναι λίγοι οι τίτλοι, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, που παλινδρομούν μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, με τον χαμηλό τζίρο να γιγαντώνουν την επίδραση ακόμη και των πιο μικρών κινήσεων.

Διαγραμματικά, μετά την επίτευξη του στόχου των 1.330 μονάδων, και με στήριξη τις 1.305, ο πήχης ανεβαίνει στις 1.365 μονάδες. Το κλίμα πάντως παραμένει καλό, τόσο εγχώρια, όσο και στη διεθνή σκηνή, με τις ΗΠΑ να υποδέχονται καλώς τα εταιρικά αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Cenergy και ΔΕΗ ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Autohellas, Coca Cola, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια. Θετικά κινούνται οι Λάμδα, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean και Πειραιώς, ενώ αρνητικά οι ΟΤΕ, Τιτάν, Εθνική, Jumbo, Eurobank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών