Με μικρά κέρδη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε με τη βοήθεια των «στασινόχαρτων» να κρατήσει τα επίπεδα και τα κέρδη της εβδομάδας (1%). Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,09% στις 1.339,18 μονάδες, με τον τζίρο όμως να μένει στα 82 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρήκε σήμερα νέους πρωταγωνιστές στον όμιλο Βιοχάλκο (όμιλος Στασινόπουλου) για να συνεχίσει, έστω και ήπια, την ανοδική του πορεία και να κατακτήσει και το επίπεδο των 1.340 μονάδων. Ωστόσο, το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ο χαμηλός τζίρος και έντονη μεταβλητότητα. Δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, που παλινδρόμησαν μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, με τον χαμηλό τζίρο να γιγαντώνουν την επίδραση ακόμη και των πιο μικρών κινήσεων, σε μια συνεδρίαση με λήξη παραγώγων μάλιστα.

Ρούβλι: Έλαβε στήριξη από την εκτόξευση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας

Καλό κλίμα

Διαγραμματικά, μετά την επίτευξη του στόχου των 1.330 μονάδων, και με στήριξη τις 1.305, ο πήχης ανεβαίνει στις 1.365 μονάδες. Το κλίμα πάντως παραμένει καλό, τόσο εγχώρια, όσο και στη διεθνή σκηνή, με τις ΗΠΑ να υποδέχονται καλώς τα εταιρικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, με το ΧΑ να συνεχίζει την καλή πορεία του Ιουλίου (+4,6%). Οι επιδόσεις αυτές έχουν ικανοποιήσει τους εγχώριους επενδυτές, καθώς εν μέσω θέρους και οι συναλλαγές βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, παρά την εποχικότητα.

Όπως επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές, οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεχίσουν να δίνουν τα βραχυπρόθεσμα καύσιμα που χρειάζονται αρκετοί τίτλοι προκειμένου να ξεπεράσουν την ανοδική κόπωση που ευλόγως υπάρχει. Άλλωστε, ο χαμηλός τζίρο σήμερα επιβεβαίωσε αυτήν την κόπωση, αλλά στην παρούσα δεν αναδεικνύεται κάποια κρισιμότητα στα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων, τα ΕΛΧΑ ξεχώρισαν με το +5,02% που κατέγραψαν, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος σε Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Cenergy, Autohellas, Coca Cola, Σαράντη, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια. Ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, Titan, Λάμδα και Alpha Bank, ενώ πτωτικά οι ΟΠΑΠ, Eurobank, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ. Σημαντικές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Quest, με τον Ελλάκτωρ να χάνει 4,53%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών