Για 11η συνεχόμενη συνεδρίαση ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί των τελευταίων έξι ετών, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να επηρεάζουν μεμονωμένους τίτλους, ενώ η Wall Street αναμένει τη νέα αύξηση επιτοκίου από τη Fed, πιθανόν την τελευταία του τρέχοντος κύκλου σύσφιξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,52% στις 35.411 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 4.554 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 14.058 μονάδες.

Αμερικανικά ομόλογα: Στο σενάριο «Νιρβάνα» ποντάρουν οι traders

Σε επίπεδο τίτλων, άνοδο 33% σημείωσαν οι μετοχές της AMC Entertainment, αφού το δικαστήριο αρνήθηκε τον προτεινόμενο διακανονισμό που σχετίζεται με το σχέδιο της AMC Entertainment να μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές σε κοινές μετοχές. Η εταιρεία είπε ότι έχει καταθέσει ένα αναθεωρημένο σχέδιο μετοχών.

Επίσης, οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν τα κέρδη του S&P 500, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο άνω του 2%, αφού τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο και τη βενζίνη άγγιξαν υψηλό τριών μηνών σήμερα. Η Chevron σημείωσε άνοδο περίπου 2%, αφού ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε την Κυριακή προκαταρκτικά προσαρμοσμένα κέρδη δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αν και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του πρόσφατου ράλι ανόδου των αμερικανικών δεικτών, η Wall Street φαίνεται ότι σταδιακά προσαρμόζεται σε ένα σενάριο η Federal Reserve να αποφασίσει την τελευταία αύξηση επιτοκίου της. Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, αλλά το ενδιαφέρον θα στραφεί στα σχόλια του προέδρου Jerome Powell, όπου και θα υπάρξουν μηνύματα σχετικά με το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Τα αποτελέσματα των εισηγμένων θα είναι περισσότερα επίσης αυτήν την επόμενη εβδομάδα, ιδίως την Πέμπτη. Περίπου το 40% του Dow και το 30% του S&P 500 θα δώσουν τις οικονομικές τους ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, Microsoft και Meta. Αρκετές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ετοιμάζονται να υποβάλουν έκθεση και είναι μια μεγάλη εβδομάδα για τις βιομηχανικές εταιρείες και τις πετρελαϊκές επίσης.

«Αυτή η εβδομάδα θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να δοκιμάσουμε το ράλι του χρηματιστηρίου που ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου πέρυσι και συνεχίστηκε από την αρχή του τρέχοντος έτους έως την περασμένη Παρασκευή», έγραψε σε σημείωμά του σήμερα ο John Stoltzfus του Oppenheimer

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street