Κάτω από τα 29.000 δολάρια υποχώρησε το Bitcoin για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα μήνα, καθώς o πρόσφατος ενθουσιασμός για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin υποχώρησε.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή αξία του, υποχώρησε έως και 4,2% στα 28.865 δολάρια και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιουνίου. Το Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο περίπου 75% από την αρχή της χρονιάς. Τα περισσότερα tokens διαπραγματεύονται χαμηλότερα, με το πρόσφατο high-flyer XRP να υποχωρεί περίπου 7% και το Solana κατά 8%.

Worldcoin: To κρυπτονόμισμα του ChatGPT κάνει ντεμπούτο στις αγορές

«Μετά από ένα απότομο ράλι που ωθήθηκε από τον ενθουσιασμό για τα ETF, το Bitcoin έχει παγιωθεί εδώ και ένα μήνα στα επίπεδα των 30.000 δολαρίων, καθώς η αγορά περιμένει αυξημένες πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα να καρποφορήσουν οι πολλές καταθέσεις» εξηγεί στο Bloomberg ο Spencer Hallarn, trader παραγώγων στην εταιρεία επενδύσεων κρυπτογράφησης GSR.

Το πρόσφατο άλμα του Bitcoin συνέπεσε με μια σειρά από καταθέσεις για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin στις ΗΠΑ, που καθοδηγούνται σε μεγάλο βαθμό από αίτηση της BlackRock Inc. Το XRP είχε σχεδόν διπλασιαστεί μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι το XRP δεν είναι αξιόγραφο, άρα δεν θα πρέπει να υπόκειται σε ρύθμιση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Το Dogecoin αποτέλεσε την εξαίρεση μεταξύ των tokens μεγαλύτερης αγοραστικής αξίας, κερδίζοντας έως και 7,8% μετά την αλλαγή του λογότυπου του Twitter από τον Elon Musk, αντικαθιστώντας το χαρακτηριστικό μπλε πουλί του με ένα στυλιζαρισμένο X. Ο Musk πρόσθεσε επίσης το λογότυπο του Dogecoin στο βιογραφικό του, υποδαυλίζοντας τις εικασίες ότι το memecoin θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην επανασχεδιασμένη εταιρεία.

Τέλος, το ντεμπούτο του πραγματοποίησε το Worldcoin του Σαμ Άλτμαν, του ανθρώπου πίσω από το ChatGPT της OpenAI. Το token έφτασε στα 3,58 δολάρια από την αρχική τιμή των 1,70 δολαρίων, όπως έδειξαν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CoinMarketCap. Το κύριο πλεονέκτημα του πρότζεκτ είναι το World ID, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως ένα «ψηφιακό διαβατήριο» που αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του είναι πραγματικός άνθρωπος και όχι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto