Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Bain Capital ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει συμφωνήσει για την απόκτηση του 90% της Adani Capital και της Adani Housing, εξαγοράζοντας όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις της οικογένειας Αντάνι στην εταιρεία.

Ο Gaurav Gupta θα διατηρήσει το υπόλοιπο 10% των μετοχών της Adani Capital και θα συνεχίσει να υπηρετεί ως γενικός διευθυντής και CEO, όπως ανακοίνωσε η Bain.

Η Adani Capital είναι ο μη τραπεζικός χρηματοοικονομικός βραχίονας του ομίλου Adani που ξεκίνησε τις δανειοδοτικές του δραστηριότητες το 2017. Η Bain έχει δεσμεύσει 120 εκατομμύρια δολάρια για την Adani Capital και πρόσθετη γραμμή ρευστότητας 50 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή Μη Μετατρέψιμων Χρεογράφων.

Όμιλος Adani: Επένδυση 1,87 δισ. δολάρια από την GQG Partners

To πλήγμα από τον short seller

Το ενδιαφέρον της Bain για την εταιρεία που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Γκαουτάμ Αντάνι έρχεται σε μια περίοδο που δέχθηκε πίεση αφότου η αμερικανική εταιρεία short seller Hindenburg Research την κατηγόρησε για ακατάλληλες επιχειρηματικές πρακτικές, γεγονός που οδήγησε σε βουτιά άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αξίας των κύριων μετοχών του ομίλου.

Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στοχεύει να τοποθετήσει την Adani Capital ως αυτόνομη εταιρεία για την επέκταση του δανεισμού, σημείωσε η Bain.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ένας αξιόπιστος επενδυτής όπως η Bain μπαίνει τώρα και αυτό θα βοηθήσει την επιχείρηση να αναπτυχθεί πολλαπλά από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Gautam Adani, πρόεδρος του ομίλου Adani.

Η επένδυση της Bain ακολουθεί άλλες διεθνείς επενδύσεις από εταιρείες όπως η GQG, η οποία αύξησε το μερίδιό της στον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων της Gautam Adani κατά περίπου 10% τον Μάιο.

Οι μετοχές του ομίλου Adani έχουν ανακάμψει κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση τους την οποία προκάλεσε η Hindenburg στις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού ο Gautam Adani διαβεβαίωσε τους επενδυτές πως αποπλήρωσε το χρέος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή