
«Για ακόμη μία χρονιά κι ενώ είμαστε ακόμη στο μέσον του καλοκαιριού, χιλιάδες συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ τεράστια είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Όπως επισημαίνει, «σε αυτές τις δραματικές ώρες οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σε όσους υποφέρουν. Σε εκείνους που έχασαν τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες.
Λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων ως σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά και ως πολύτιμοι σύμμαχοι επιχειρήσεων και επαγγελματιών, καλώ την Κ.Ε.Ε.Ε. καθώς και τα 59 Επιμελητήρια της χώρας να στηρίξουν άμεσα, με κάθε δυνατό μέσο, τα πυρόπληκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας ανά την Ελλάδα.
Εμείς είμαστε που πρέπει να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα της ενίσχυσης σε όσους βιώνουν αυτή τη στιγμή τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας, γιατί είμαστε οι κύριοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει την αρχή, διαθέτοντας καταρχήν το ποσό των 30.000 ευρώ για την άμεση στήριξη πυρόπληκτων επιχειρήσεων.
«Στο Ε.Ε.Α. θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή μας στην ανακούφιση των πληγέντων. Αυτό πράττουμε πάντα και αυτό πράξαμε τόσο αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το 2018, όσο και στη Βαρυμπόμπη το 2021, αλλά και σε όλες τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της χώρας, προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και εμπειρογνώμονες για την καταγραφή των ζημιών. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και για το περιβάλλον, ολοκληρώσαμε επίσης πρόσφατα ένα πρόγραμμα φύτευσης 10.000 νέων δενδρυλλίων σε περιοχές της Αττικής και συνεχίζουμε.
Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επουλώσουμε γρηγορότερα τις «πληγές» που έχουν αφήσει οι νέες πυρκαγιές και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν.»


Latest News

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»