Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούσαν κατά 32 σεντς ή 0,4% στα 83,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) βρισκόταν στα 79,32 δολάρια, με πτώση 31 σεντς. Αμφότερα υποχώρησαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού είχαν φθάσει σε υψηλά τριών μηνών την Τρίτη.

Wall Street: Διορθώνει μετά το ανοδικό σερί

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 2,35 εκατομμύρια βαρέλια. Τα στοιχεία του βιομηχανικού ομίλου American Petroleum Institute είχαν δείξει αύξηση κατά 1,32 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ράλι εδώ και τέσσερις εβδομάδες, καθώς ενισχύονται από τις ενδείξεις για περιορισμό της προσφοράς, που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, καθώς και από τις δεσμεύσεις των κινεζικών αρχών να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αν και η αγορά αναμένει ότι η Σαουδική Αραβία θα μεταφέρει τις περικοπές της παραγωγής του Αυγούστου για τον Σεπτέμβριο, πηγές δήλωσαν στο Reuters την Τετάρτη ότι η Ρωσία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το φορτίο πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, τερματίζοντας τις απότομες περικοπές των εξαγωγών.

Εν τω μεταξύ, η ανησυχία είναι μεγάλη για το κατά πόσον η Κίνα, επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της πολιτικής της.

«Η αγορά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε μια διελκυστίνδα μεταξύ της σύσφιγξης της παγκόσμιας προσφοράς και των φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας», τονίζει ο Hiroyuki Kikukawa, πρόεδρος της NS Trading, μιας μονάδας της Nissan Securities.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities