Η δεύτερη καταστροφή της Ρόδου

·      Μια δεύτερη τραγωδία, μέσα στην τραγωδία ζει η Ρόδος από την καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει το νησί για ένατη (!) συνεχόμενη ημέρα.

·      Φυσικά ο λόγος για την τουριστική σεζόν, η οποία πλέον τίθεται εν αμφιβόλω.

·      Μαθαίνουμε πως οι ακυρώσεις για τον Αύγουστο εκτός από τα ξενοδοχεία πέφτουν βροχή και στα καταλύματα τύπου Airbnb.

·      Κάποιοι μάλιστα εκφράζουν φόβους πως ίσως χρειαστεί να κλείσουν ολόκληρα τουριστικά συγκροτήματα στις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

·      Υπολογίζεται πως οι πληρότητες με τους ρυθμούς που γίνονται οι ακυρώσεις να πέσουν στο 60% από 90% και άνω που ήταν πριν την πυρκαγιά.

·      Η αγωνία στους ντόπιους επαγγελματίες είναι μεγάλη, αφού η απώλεια του καλύτερου κομματιού της σεζόν (high season) ισοδυναμεί με καταστροφή.

·      Όπως λένε, η αποζημίωση που θα μπορούσε να μετριάσει κάπως το πλήγμα δεν προβλέπεται σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

·      Αφού ο αντισυμβαλλόμενος έχει το δικαίωμα υπαναχώρησης χωρίς… κόστος.

·      «Είναι το λεγόμενο force majeure, η ανωτέρα βία που μπορεί να επικαλεστεί η άλλη πλευρά (π.χ. tour operator) και να αθετήσει το συμβόλαιό της», σημειώνουν.

·      Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην Πολιτεία, η οποία καλείται να στηρίξει τις επιχειρήσεις που καταγράφουν τεράστιες απώλειες εσόδων…

————————-

Μια κίνηση όλο νόημα για το ξενοδοχείο Cocomat στην Ακρόπολη

·      Στο επίκεντρο βρέθηκε ξανά η υπόθεση του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη.

·      Αφορμή η τοποθέτηση των διοικούντων την Μπλε Κέδρος για την νεότερη απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει την κατεδάφιση των δυο τελευταίων ορόφων του κτηρίου.

·      Ο Μάικ Ευμορφίδης φέρεται να είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στη μελέτη κατεδάφισης των δύο τελευταίων ορόφων από το φθινόπωρο.

·      Και κάπου εδώ επανέρχεται το ερώτημα σε όσους παρακολουθούν την υπόθεση κατά πόσον είναι εφικτή η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

·      Η εταιρεία πάντως έχει φροντίσει και έχει απομειώσει την αξία του ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου κατά 20 εκατ. ευρώ, στα 11,67 εκατ. ευρώ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino