«Όλα για όλα» τα παίζουν οι έμποροι στις εκπτώσεις

·      Ακόμη πιο μεγάλες και δελεαστικές προσφορές επιστρατεύει ο εμπορικός κόσμος καθώς μπαίνουμε και επίσημα στα… μπάνια του λαού.

·      Την περίοδο δηλαδή που παραδοσιακά οι κάτοικοι των αστικών κέντρων θα παραθερισουν σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος της χώρας.

·      Ήδη, οι μεγάλες αλυσίδες βομβαρδίζουν τους λογαριασμούς των πελατών τους στα social media με μηνύματα σχετικά με τις εκπτώσεις που προσφέρουν.

·      Θυμίζουμε πως οι θερινές εκπτώσεις «τρέχουν» από τις 10 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.

·      Οι επιχειρήσεις επενδύουν αρκετά στη συγκεκριμένη περίοδο, ελπίζοντας πως θα τονώσουν τις πωλήσεις τους που… «κάθισαν» τον Μάιο και τον Ιούνιο.

·      Στην Αθήνα, οι καταστηματάρχες προσδοκούν ποντάρουν και στους τουρίστες που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

·      Μάλιστα, την νέα σεζόν αναμένονται πολλοί περισσότεροι εξαιτίας όσων συμβαίνουν στα νησιά με τις πυρκαγιές (βλ. Ρόδος και Κέρκυρα).

———————

Ζητούνται «πληροφορικάριοι» με… προσόντα

·      Με αφορμή την ανακοίνωση του αριθμού των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεννάται το εξής κρίσιμο ερώτημα.

·      Πόσοι από τους επιτυχόντες διάλεξαν τη σχολή που πραγματικά ήθελαν; Και πόσες από αυτές τις σχολές οδηγεί… σε επαγγελματική αποκατάσταση;

·      Πρόκειται για ερώτημα με ιδιαίτερη αξία, σε μια εποχή με εμφανή έλλειψη προσωπικού. Σε μια σειρά από ειδικότητες.

·      Είναι λοιπόν χρήσιμο στο σχεδιασμό που ετοιμάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να βάλει και αυτή την παράμετρο στην εξίσωση.

·      Οι σχολές να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

·      Και να καλύπτουν τις ανάγκες των εργοδοτών, οι οποίοι παραπονιουνται πως δεν βρίσκουν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

·      Ειδικά, η κατάσταση με τους απόφοιτους της πληροφορικής μαθαίνουμε από ανθρώπους της αγοράς είναι απελπιστική.

·      Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε λιγότερους δικηγόρους… και περισσότερους ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino