Καραμπόλα

«Πωπωπωπωπωπωπωπω! Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε» λέγεται ότι αναφώνησε ο κ. Γιάννης Βρούτσης, όταν του τηλεφώνησαν από το Μέγαρο Μαξίμου για να του προτείνουν να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, στη θέση του κ. Γιάννη Οικονόμου, που τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν ο κ. Νότης Μηταράκης πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια! Ουφ! Καραμπόλα! Σαν τις βόμβες που έσκασαν στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο….

Κόκκινη

Την «κίτρινη κάρτα» την είχε δείξει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ο κ. Μηταράκης σχεδόν άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, είχε κάνει τις περίφημες δηλώσεις για την δημιουργία έφιππης αστυνομίας και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η «κίτρινη» έγινε «κόκκινη» όταν μεσούσης της καταστροφής στη Μαγνησία, ο ίδιος παραθέριζε στις Κυκλάδες.

Κι άλλοι

Ο κ. Μηταράκης ήταν το πρώτο «θύμα» της καταστροφής. Ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης φαίνεται πως είναι το δεύτερο. Και ίσως να έπεται συνέχεια….

Όπως αντιλαμβάνεστε στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί «χαμηλό βαρομετρικό» παρά τις υψηλές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες.

Νουνεχείς

Και τούτο διότι όλες οι πρωθυπουργικές δικαιολογίες για τις πυρκαγιές και τις ανομολόγητες καταστροφές που έχουν προκληθεί στη διάρκεια των περίπου δύο τελευταίων εβδομάδων, έχουν καταρριφθεί – να το πω ευγενικά! Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος η κυβέρνηση να «τρέχει» μόνη της και να έρθει … δεύτερη! Και αυτό το γνωρίζουν οι νουνεχείς – υπάρχουν και τέτοιοι – του Μεγάρου –και λαμβάνουν τα μέτρα τους. Εν ολίγοις «φροντίζουν για να έχουν». Σωστό!

Άκλαυτος

Όμως ο κ. Μηταράκης, έλεγαν οι συνεργάτες του, πως είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τις ολιγοήμερες διακοπές του, εκδηλώνοντας έτσι την πικρία του απομακρυσθέντος βουλευτή Χίου. Διότι η απομάκρυνση σ΄ αυτές τις συνθήκες μοιάζει με καταστροφή(;) της πολιτικής του καριέρας. Και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το αποδεχθεί … «αναπολόγητος». Κι όλα αυτά 33 ημέρες μετά από τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις αρχίσαμε….

Στα ίσια

Μάλλον κι ο κ. Οικονόμου έβλεπε … όνειρο. Διότι τώρα μπορεί και «βλέπει» τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα … «στα ίσια»! Πρόκειται για την γνωστή «βεντέτα» στην στερεοελλαδίτικη εκδοχή της! Να σας θυμίσω πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Οικονόμου δεν είχε εκλεγεί και εξελέγη στις 25 Ιουνίου. Και ενώ ο κ. Σταϊκούρας πήρε την … σιδηροδρομική γραμμή (γέφυρα Αλαμάνας, Λιανοκλάδι κλπ), ο κ. Οικονόμου πήρε τα … «καπέλα», που έλεγε ένας παλιός πασόκος! Το σκόρ είναι στο  1 – 1 και αγώνας συνεχίζεται….

————————————————————————-

Μόνος

Σε λίγο στη Βουλή θα κυκλοφορεί ένα πολιτικός αρχηγός χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα! Ο κ. Βασίλης Στίγκας θα αποτελεί ένα από τα παράδοξα που γνωρίζει η πολιτική ζωή της χώρας μετά από το 2008, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, τα μνημόνια κλπ κλπ κλπ.

Κουβέντες

Μου λένε πως όταν συζήτησε – εμμέσως – με τον κ. Κασιδιάρη το ενδεχόμενο της στήριξης, ο δεύτερος του είπε πως αυτό που θέλει είναι ένας υποψήφιος σε κάθε νομό. Ο κ. Στίγκας δεν είχε αντίρρηση – γιατί να έχει αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να «κάνει το κομμάτι του» ως πολιτικός αρχηγός. Ο προηγούμενος συνομιλητής του κ. Κασιδιάρη, ο κ. Χ. Κανελλόπουλος, όταν του ετέθη παρόμοιο αίτημα το αρνήθηκε. Εκεί τα έσπασαν. Στερνή μου γνώση….

Ο κ. Η. Κασιδιάρης

Κι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Αθηναίων με σκοπό να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα, που θα το νιώσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και μετά θα εκπέσει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αν όντως έτσι εξελιχθούν τα πράγματα θα πρόκειται για ένα κυβερνητικό «πείραμα» με ισχυρά μηνύματα προς – επίσης – ισχυρούς αποδέκτες….

————————————————————————-

Ο κ. Β. Κικίλιας

Κανείς δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, καθότι έχει να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές και τις συνέπειες που δημιουργούνται. Ο υπουργός άλλωστε βρέθηκε και σε πολύ δύσκολη θέση όταν ηγείτο του υπουργείου Υγείας, όταν ξεκίνησε αλλά και εξελίχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού.

Τι θυμήθηκε

Μάλιστα, ο ίδιος διηγείται σε κοντινούς του ανθρώπους ότι πολλοί προέβλεπαν τότε την τεράστια πολιτική του φθορά, κάτι το οποίο δε συνέβη εν τέλει. Το θυμήθηκα αυτό τώρα, καθώς λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των σημερινών νέων καθηκόντων του – και πριν το ξέσπασμα των πυρκαγιών – ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε σε κοντινά του πρόσωπα το παραπάνω, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα τα πάει καλά και στο νέο αυτό υπουργείο.

Πάντως, οι πρώτες ημέρες ξεκίνησαν ζόρικα για τον υπουργό…

——————————————————————————

Η κυρία Α. Σδούκου

Η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, αναβαθμίστηκε μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην προηγούμενη κυβέρνηση κατείχε τη θέση της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και ως γνωστόν δεν έχει κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής.

Θεωρείται από τους έμπιστους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στα ενεργειακά και κάποιες από τις πολιτικές παρεμβάσεις που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζονται, τις έτρεξε η ίδια.

Τις προετοίμασε, δηλαδή, και κάποιες από αυτές ήταν η ηλεκτροκίνηση, το πρόγραμμα με τα πράσινα νησιά «GReco Islands» αλλά και τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη».\

Φωτοβολταϊκά

Η ίδια με ανάρτηση της στα social media αναφέρθηκε στο δημοφιλές πρόγραμμα επιδότησης «φωτοβολταϊκά στη στέγη» και ενημερώνει: «Το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη προχωράει και εισέρχεται πλέον στην επόμενη φάση υλοποίησης.

Από την Τετάρτη έχει ενεργοποιηθεί στην πλατφόρμα του προγράμματος ( https://pvstegi.gov.gr ), η δυνατότητα για τους ωφελούμενους να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να δρομολογηθεί η καταβολή της επιδότησης. Απαραίτητη προϋπόθεση η ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτροδότησης του φωτοβολταϊκού σταθμού» και έπειτα παρουσιάζει τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα ανταπόκρισης του στο κοινό: «Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά μεγάλο και μέσα σε λίγους μήνες έχουν ήδη υποβληθεί 13.000 αιτήσεις για σύνδεση στο δίκτυο. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 238 εκατ. ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες».

Να σημειώσω εδώ πως όποιο πράσινο πρόγραμμα έχει τρέξει η υφυπουργός έχει πάει καλά. Ακόμη και από την προηγούμενη θέση της στο υπουργείο.

Και παρατηρώ, επίσης, πως η κυρία Σδούκου όλο και πιο τακτικά κάνει αναρτήσεις των έργων της ηγεσίας του υπουργείου στα social media…

Κάτι μου λέει πως δεν αποκλείεται να προετοιμάζεται για τον πολιτικό στίβο… Πιο ενεργά!

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories