Να επανέλθει στα γνώριμα εδάφη πάνω από τις 1.340 μονάδες επιχειρεί το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα έχει σημαντικές στηρίξεις από τον τραπεζικό και ενεργειακό κλάδο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 1.340,20 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 24 δισ. ευρώ στο 7μηνο για τις ελληνικές μετοχές

Ικανοποίηση από τα stress tests

Η αγορά έχει λάβει την επιβεβαίωση των ευρωπαϊκών αρχών ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει πολύ καλή εικόνα αναφορικά με την ποιότητα των ισολογισμών του, με τις τέσσερις συστημικές να έχουν πολύ καλές επιδόσεις στα stress tests που διεξήχθησαν. Πλέον αναμένει τα αποτελέσματα του β’ 3μηνου, αλλά και την Παρασκευή 4 Αυγούστου, όπου η Scope Ratings θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο.

Σημάδια κόπωσης

Ωστόσο, η αγορά έχει εμφανή τα σημάδια της κόπωσης, ειδικά στη ζώνη των 1.350 μονάδων. Η εικόνα αυτή είναι αναμενόμενη μετά το ισχυρό ράλι που έχει προηγηθεί, ειδικά όταν προσεγγίζονται μακροχρόνιες αντιστάσεις με χαμηλό σχετικά συναλλακτικό τζίρο που αποδίδεται εν μέρει και στην εποχικότητα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι προσδοκίες είναι χαμηλές για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, η οποία αρχίζει αύριο.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια κερδίζουν 3,46% και η Aegean είναι στο +2,04%, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΟΤΕ και Eurobank. Θετικά κινούνται οι Cenergy, ΔΕΗ, Quest, Βιοχάλκο, Motor Oil, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, ενώ αρνητικά οι Λάμδα, Coca Cola, Σαράντης, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές