Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και πώς θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Fed.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μια μονάδα βάσης στο 3,961%, ενώ του 2ετούς υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,877%.

Χρυσός: Ποια κεντρική τράπεζα πάει «κόντρα στο ρεύμα» και ξεφορτώνεται χρυσό

Την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν την πορεία του δείκτη των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών – ο δείκτης παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve – και τα οποία έδειξαν ότι επιβραδύνονται οι πληθωριστικές πιέσεις. Σε μηνιαία βάση ο ΔΤΚ ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Ο δομικός πληθωρισμός σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε σε 4,1%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πολλοί επενδυτές διαμορφώνουν την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να κάνει μια πάυση ή να σταματήσεις την σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής το συντομότερο δυνατό, καθώς τα υψηλά επιτόκια επιτόκια φαίνεται να αποδίδουν αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε ότι οι αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής θα παίρνονται σε κάθε συνεδρίαση αφού εξετάσουν όλα τα δεδομένα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζει  στα τελευταία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας JOLTs που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, ενώ ακολουθούν τα στοιχεία της ADP για τις μεταβολές στην απασχόληση και η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές