Στη ζώνη χαμηλότερα των 1.300 μονάδων προσγειώνεται ανώμαλα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται και αυτό τις αναταράξεις από την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,98% στις 1.298,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ..

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υπό την πίεση της αμερικανικής υποβάθμισης

Risk off

Ένα… τσουνάμι risk off έχει αρχίσει σήμερα από την Ασία και «σαρώνει» τώρα την Ευρώπη, και το ΧΑ, καθώς πολλά κεφάλαια αναζητούν ασφαλή καταφύγιο σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, πέραν των μετοχών. Η ελληνική αγορά δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη σε μια τέτοια ημέρα, όταν μάλιστα τα σημάδια κόπωσης της ήταν εμφανή για πολλές ημέρες.

Ωστόσο, αυτό που μεταφέρεται στον ot.gr, είναι ότι ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι η καλή αφορμή που αναζητούσε η εγχώρια αγορά για να κάνει μια καλή διόρθωση, δεδομένου ότι τα ανοδικά καύσιμα έδειχναν να μειώνονται. Οι θετικοί καταλύτες, κυρίως οι εγχώριοι, είναι σε ισχύ, απλά η αγορά χρειαζόταν μια διόρθωση ώστε να ενεργοποιήσει νέους αγοραστές σε καλύτερα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Πειραιώς, Autohellas, Cenergy, Motor Oil, Aegean, Βιοχάλκο, Λάμδα και ΔΕΗ, δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Eurobank, Μυτιληναίο, Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών