Σε αποεπένδυση στη Robinhood προχώρησε η Alphabet -μητρική της Google- το β΄ τρίμηνο του 2023, καθώς σύμφωνα με κατάθεσή της στην αμερικανική Επιτροπή Αγοράς, πούλησε το 90% του μεριδίου της στην πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών. Υπενθυμίζεται ότι η Robinhood είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας, όταν οι μικροεπενδυτές είχαν στραφεί στις μετοχές εταιρειών που βρίσκονταν στο χείλος της κατάρρευσης, μετοχές που χαρακτηρίστηκαν ως meme (προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τον θόρυβο που προκάλεσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά για τις επιδόσεις των εκδοτριών εταιρειών).

Καλά νέα για την Alphabet- Αύξηση εσόδων κατά 7%

Σύμφωνα με την κατάθεση χθες Παρασκευή, η Alphabet το προηγούμενο τρίμηνο μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της στις 612.214 μετοχές, από 4,9 εκατ. μετοχές στο τέλος του α΄ τριμήνου. Βάσει της τιμής χθεσινής τιμής κλεισίματος της μετοχής της Robinhood στα 11,28 δολάρια, η αξία της συμμετοχής της Alphabet σε αυτήν ανέρχεται σε 6,9 εκατ. δολάρια.

Χθες Παρασκευή η μετοχή συνέχισε την καθοδική της πορεία καταγράφοντας πτώση 2,25% μετά τη βύθιση 7% την Πέμπτη, πιέσεις που ασκήθηκαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο οποίο οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες μειώθηκαν σε 10,8 εκατομμύρια κατά μέσο όρο.

Σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2023 και τους 11,8 εκατ. χρήστες, οι απώλειες είναι της τάξεως του 1 εκατ. χρηστών και βέβαια απέχει παρασάγγας από τους 21 εκατ. χρήστες στις αρχές του 2021, όταν η φρενίτιδα με τις meme μετοχές έθεσε τη Robinhood στο επίκεντρο της προσοχής των μικροεπενδυτών.

Εντούτοις, για τη Robinhood το β΄ τρίμηνο ήταν το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο από τότε που εισήλθε στο χρηματιστήριο κι αυτό χάρη στα υψηλότερα επιτόκια. Η εταιρεία προσέφερε κάποια συνταξιοδοτικά προγράμματα, με τους χρήστες να προτιμούν το πρόγραμμα Robinhood Gold, το οποίο προσφέρει επί του παρόντος απόδοση 4,9%.

Η Alphabet μείωσε επίσης τις συμμετοχές της στην εταιρεία γονιδιακών εξετάσεων 23andMe και στην εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Duolingo, σύμφωνα με την κατάθεση στη SEC. Χθες Παρασκευή, η μετοχή της 23andMe ενισχύθηκε κατά 1,74%, ενώ αυτή της Duolingo υποχώρησε κατά 2,75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή