Μπορεί τα έσοδα της Foxconn να υποχώρησαν κατά 1,23% τον Ιούλιο συγκρινόμενα με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ωστόσο ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση για τον εν λόγω μήνα που έχει σημειώσει η εταιρεία από την Ταϊβάν η οποία εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της στη διάρκεια του 2023.

Foxconn: Στα σκαριά συνεργασίες με TSMC και TMH για την κατασκευή νέων εργοστασίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μεγαλύτερη κατασκευάστριας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στον κόσμο, τον περασμένο μήνα τα έσοδα διαμορφώθηκαν 469,23 δισ. δολάρια Ταϊβάν (14,82 δισ. δολάρια ΗΠΑ). Μπορεί σε ετήσια βάση τα έσοδα να υποχώρησαν, εντούτοις ήταν αυξημένα κατά σχεδόν 11% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία επισημαίνει ότι η δεύτερη καλύτερη επίδοση για μήνα Ιούλιο επετεύχθη χάρη στην «προσέλκυση περισσότερων πελατών» για τα έξυπνα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα της, μεταξύ άλλων και των smartphones. Ο τομέας αυτός κατέγραψε διψήφια αύξηση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς μεγάλοι προμηθευτές όπως η Apple προετοιμάζονται για την κυκλοφορία νέων προϊόντων αργότερα στη διάρκεια του έτους.

Άλλες δραστηριότητες, όπως τα προϊόντα πληροφορικής, οι υπολογιστές και τα προϊόντα cloud και δικτύωσης, κατέγραψαν πτώση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανέφερε η εταιρεία, χωρίς να παρέχει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Με την περίοδο αιχμής του β΄ εξαμήνου του έτους να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δραστηριότητες θα αυξηθούν σταδιακά», υποστηρίζει η Foxconn στην ανακοίνωσή της.

«Οι προοπτικές για το γ΄ τρίμηνο, το οποίο θα είναι καλύτερο από το δεύτερο, αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό εντός του τριμήνου υψηλότερο από αυτόν που παρατηρήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το α΄ εξάμηνο κάθε έτους είναι παραδοσιακά πιο αργό σε ανάπτυξη για τους τεχνολογικές εταιρείες της Ταϊβάν, καθώς οι μεγάλοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών, όπως η Apple, λανσάρουν νέα προϊόντα κοντά στην περίοδο των διακοπών στο τέλος κάθε έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή