Η Foxconn ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για πρόσβαση στο πρόγραμμα κινήτρων του ινδικού σχεδίου παραγωγής ημιαγωγών, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία από την Ταϊβάν μόλις χθες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από κοινοπραξία αξίας 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ινδική εταιρεία Vedanta.
«Η Foxconn εργάζεται προς την κατεύθυνση της υποβολής αίτησης που σχετίζεται με το “Τροποποιημένο πρόγραμμα για το οικοσύστημα παραγωγής ημιαγωγών και οθονών” (Modified Programme for Semiconductors and Display Fab Ecosystem). Εξετάζουμε ενεργά το τοπίο για τις βέλτιστες συνεργασίες», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωής της.
Ναυάγιο στην κοινοπραξία Foxconn – Vedanta
«Καλωσορίζουμε ένα ευρύ σύνολο ενδιαφερομένων, τόσο εντός όσο και εκτός Ινδίας, οι οποίοι επίσης θέλουν να δουν την Ινδία να φτάνει στο επόμενο επίπεδο και μπορούν να συμπληρώσουν τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής παγκόσμιας κλάσης της Foxconn».
Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί την χθεσινή επιβεβαίωση της Foxconn ότι τερματίζεται η συνεργασία της με την Vedanta για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα ασχοληθεί με την παραγωγή ημιαγωγών. Αρκετοί ήταν οι αναλυτές που είδαν την χθεσινή απόφαση σαν πλήγμα στο εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο της Ινδίας να καταστεί (και αυτή) κόμβος κατασκευής μικροτσίπ.
Οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει την μεταξύ τους συνεργασία πέρυσι, με την δημιουργία μίας κοινοπραξίας ύψους σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία επρόκειτο να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο Γκουτζαράτ, ιδιαίτερη πατρίδα του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μόντι έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια κίνητρα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες, καθώς αγωνίζεται να μετατρέψει την Ινδία σε κόμβο κατασκευής κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών.
Στη χθεσινή της ανακοίνωση η Foxconn ξεκαθάριζε ότι «συμφώνησαν αμοιβαία» με την Vedanta να χωρίσουν τους δρόμους τους και ότι η κίνηση αυτή «δεν είναι αρνητική». Η ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι δεν είχε εισφέρει κεφάλαια ή πάγια περιουσιακά στοιχεία στην κοινοπραξία, αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες επικαλούμενη «ανταγωνιστικά και ευαίσθητα ζητήματα που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας».
Latest News
Κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας - Μείωση 50 μ.β. στα επιτόκια
Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 0,5% - Η Ελβετία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική
Αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3% του ΑΕΠ - Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι
Αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν στη σύνοδο κορυφής του NATO, το 2025, εντείνοντας την πίεση στους εθνικούς προϋπολογισμούς
Τι θα αποφασίσει το ιερατείο της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πού ποντάρουν οι αγορές
Οι αγορές σταθμίζουν τα δεδομένα που έχουν στο τραπέζι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και εκτιμούν πώς θα κινηθεί
Λίβανος: Πρώτη παράδοση κατεχομένου εδάφους από το Ισραήλ
Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στον Λίβανο για να επιβλέψει την παράδοση
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία