Η Foxconn ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για πρόσβαση στο πρόγραμμα κινήτρων του ινδικού σχεδίου παραγωγής ημιαγωγών, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία από την Ταϊβάν μόλις χθες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από κοινοπραξία αξίας 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ινδική εταιρεία Vedanta.

«Η Foxconn εργάζεται προς την κατεύθυνση της υποβολής αίτησης που σχετίζεται με το “Τροποποιημένο πρόγραμμα για το οικοσύστημα παραγωγής ημιαγωγών και οθονών” (Modified Programme for Semiconductors and Display Fab Ecosystem). Εξετάζουμε ενεργά το τοπίο για τις βέλτιστες συνεργασίες», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωής της.

Ναυάγιο στην κοινοπραξία Foxconn – Vedanta

«Καλωσορίζουμε ένα ευρύ σύνολο ενδιαφερομένων, τόσο εντός όσο και εκτός Ινδίας, οι οποίοι επίσης θέλουν να δουν την Ινδία να φτάνει στο επόμενο επίπεδο και μπορούν να συμπληρώσουν τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής παγκόσμιας κλάσης της Foxconn».

Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί την χθεσινή επιβεβαίωση της Foxconn ότι τερματίζεται η συνεργασία της με την Vedanta για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα ασχοληθεί με την παραγωγή ημιαγωγών. Αρκετοί ήταν οι αναλυτές που είδαν την χθεσινή απόφαση σαν πλήγμα στο εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο της Ινδίας να καταστεί (και αυτή) κόμβος κατασκευής μικροτσίπ.

Οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει την μεταξύ τους συνεργασία πέρυσι, με την δημιουργία μίας κοινοπραξίας ύψους σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία επρόκειτο να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο Γκουτζαράτ, ιδιαίτερη πατρίδα του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μόντι έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια κίνητρα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες, καθώς αγωνίζεται να μετατρέψει την Ινδία σε κόμβο κατασκευής κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών.

Στη χθεσινή της ανακοίνωση η Foxconn ξεκαθάριζε ότι «συμφώνησαν αμοιβαία» με την Vedanta να χωρίσουν τους δρόμους τους και ότι η κίνηση αυτή «δεν είναι αρνητική». Η ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι δεν είχε εισφέρει κεφάλαια ή πάγια περιουσιακά στοιχεία στην κοινοπραξία, αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες επικαλούμενη «ανταγωνιστικά και ευαίσθητα ζητήματα που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή